Čína, jak jí dělám já
Máte chuť na jídlo s vepřovým masem a spoustou zeleniny? Zkuste tuto čínu. Maso den předem namarinujete. Druhý den ho osmažíte a smícháte s dokřupava osmaženou červenou paprikou, zelím, pórkem, kedlubnou, květákem, cibulí a česnekem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 685 kJ / 881 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,80 g |
Tuky | 24,44 g |
Vláknina | 9,16 g |
Cholesterol | 459 mg |
Sodík | 8,89 g |
Sůl | 22,06 g |
Sacharidy | 41,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den předem v míse smícháme sójovou omáčku, olivový olej, worcester, Maggi, Solamyl, vejce, cukr, sůl a pepř.
Krok 2: Maso nakrájíme na proužky. Přidáme ho do mísy, promícháme, přikryjeme a uložíme do chladu.
Krok 3: Druhý den očistíme a nakrájíme na proužky všechnu zeleninu: červenou papriku, zelí, pórek, kedlubnu, květák, cibuli, česnek. Cibuli a česnek předtím oloupeme.
Krok 4: Připravenou zeleninu orestujeme na olivovém oleji dokřupava.
Krok 5: Přidáme k ní Vegetu, přikryjeme a necháme stát.
Krok 6: Na jiné pánvi osmažíme na olivovém oleji naložené maso. Když je maso měkké, dochutíme solí a podlijeme trochou vody podle potřeby.
Krok 7: K masu přidáme křupavou zeleninu, zlehka promícháme.
Krok 8: Podáváme s hranolky, brambory nebo s rýží.
Zveřejněno 7. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čína, jak jí dělám já
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6Dr
Moje poznámka
Čína, jak jí dělám já
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6Dr
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 20 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 20 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 21 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 3 minutami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 1 hodinou
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 1 hodinou
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 5 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 6 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 7 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 22 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 23 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova 15. 6. 2025 13:09
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Tématické fráze:
čína,
čína z vepřového masa se zeleninou,
recept na čínu,
čína z vepřového masa,
čína recept,
veprova cina,
jak udělat čínu,
výborná čína,
vepřová čína recept,
vepřové maso na čínu,
recept vyborna cina,
recepty na čínu,
recept na vybornou čínu,
jak na cinu,
recept na čínu z vepřového masa,
jak uvarit cinu,
vepřové maso čína,
připrava činy,
čína z vepřoveho,
čína z vepřového masa recept
Suroviny:
maso vepřové,
vejce,
cukr,
omáčka sojová,
maggi,
omáčka worcesterová,
solamyl,
vegeta,
olej olivový,
cibule,
česnek,
paprika čerstvá červená,
pórek,
květák,
kedlubna,
zelí hlávkové,
pepř,
sůl
Komentáře (19)