Moje silvestrovská kapustnica (zelňačka)
Tato klasická slovenská sváteční polévka je plná výborných surovin. Zelí, několik druhů masa, klobásky, houby, feferonky - to vše vydá při dlouhém vaření své chutě polévce, která vás zaručeně zasytí.
Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 014 kJ / 4 305 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 372,80 g |
Tuky | 223,43 g |
Vláknina | 102,71 g |
Cholesterol | 980 mg |
Sodík | 4,06 g |
Sůl | 8,45 g |
Sacharidy | 151,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do veľkého hrnca dáme trochu premytú a pokrájanú kapustu, nepokrájané mäso a klobásy, feferónky a zalejeme 1,5-2 litrami vody.
Krok 2: Varíme na slabom plameni najmenej 3 hodiny. Občas premiešame, aby sa mäso a klobásy rozpadli na menšie kusy.
Krok 3: Keď je mäso mäkké, vyberieme z hrnca kosti z bôčika a 15-20 minút pred koncom pridáme namočené huby.
Krok 4: Nakoniec primiešame prelisovaný cesnak. Nezahusťujeme! Na tanieri pridáme ku kapustnici kôpku smotany. Podávame s celozrnným chlebom.
Zveřejněno 1. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje silvestrovská kapustnica (zelňačka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5WM8
Moje poznámka
Moje silvestrovská kapustnica (zelňačka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5WM8
Nejnovější recepty
Párečky v těstíčku
Přidáno před 35 minutami
Hrášková omáčka s vajíčkem a paloučkovým knedlíkem ( pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Plátky krkovičky dušené v pikantní omáčce
Přidáno před 4 hodinami
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 5 hodinami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 6 hodinami
Plněné bagetky s míchanými vajíčky
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vlašský salát
Sefiragold před 45 minutami
Chutný salát z čínského zelí
Sefiragold před 1 hodinou
Chřest (nejen) s vejcem
Eva z HK před 3 hodinami
Salát z pekingského zelí s balkánským sýrem
Eva z HK před 3 hodinami
Špíz s americkými brambory
Vrchotka15 před 3 hodinami
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 4 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 5 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 5 hodinami
Výborné lasagne
Papucel před 6 hodinami
Mleté na způsob hašé
Neposlusna před 6 hodinami
Tématické fráze:
zelňačka,
zelňačka recept,
kapustnica,
recept zelňačka,
maďarská zelňačka,
madarská kapustnica,
recepty zelnacka,
zelňačka recepty,
kapustnica recept,
kapustnica krkonošská,
silvestrovská zelnice,
gombasecká klobása recept,
madarska zelnice,
maďarská kapustnice,
recepty na zelnacku,
varime zelnacku,
sylvestrovská zelnice,
zelnacka madarska,
gombasecka zelnačka,
sivestrovska zelnacka
Suroviny:
zelí,
voda,
kýta vepřová,
bůček,
kližka hovězí,
plecko telecí,
krkovice uzená,
klobása,
klobása,
houby sušené,
feferonka,
česnek,
smetana zakysaná
Komentáře (15)
No je, ale patří to k tradici, že