Suroviny
Porce: 4-8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 675 kJ / 3 985 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 145,50 g |
| Tuky | 190,97 g |
| Vláknina | 14,95 g |
| Cholesterol | 516 mg |
| Sodík | 3,13 g |
| Sůl | 7,84 g |
| Sacharidy | 414,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na jemno a česnek prolisujeme do misky. Obojí orestujeme na trošce oleje.
Krok 2: Přidáme mleté maso, které okořeníme tymiánem, bazalkou, pepřem, solí a necháme ho orestovat.
Krok 3: Až už maso není nikde růžové, posypeme paprikou, promícháme a zalijeme protlakem. Necháme pár minut provařit a dochutíme solí a cukrem.
Krok 4: Mezitím v hrnci na trošce oleje orestujeme slaninu nakrájenou na drobné kostky.
Krok 5: Přidáme k ní kysané zelí zbavené vody a dusíme do poloměkka. Při konci přidáme zakysanou smetanu.
Krok 6: Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka.
Krok 7: Poté si vezmeme velký pekáč nebo zapékací mísu a všechny suroviny v ní smícháme.
Krok 8: Pečeme na 220 °C asi 30-45 minut. Při pečení zakryjeme víkem nebo alobalem, před dopečením ho sundáme a posypeme nastrouhaným sýrem.
Zveřejněno 6. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kološvarské zelí po mém
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/708O
Moje poznámka
Kološvarské zelí po mém
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/708O
Nejnovější recepty
Fazolový salát s mrkví a párkem
Přidáno před 6 hodinami
Batátová kaše
Přidáno před 8 hodinami
Krkovička s dýňovo-bramborovou kaší
Přidáno před 8 hodinami
Masová směs Mexiko
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí kousky s dýňovým pyré vhodné pro diabetiky
Přidáno před 9 hodinami
Zeleninové pyré s muškátovou dýní
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaná banánová buchta
brtna před 7 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
brtna před 7 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
brtna před 7 hodinami
Babiččina fazolačka
Marierosulkova před 8 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
KetyHu před 9 hodinami
Vepřové plátky s krůtími játry a fazolkami
adelaku před 9 hodinami
Sekaná v anglické slanině
poirotka před 9 hodinami
Pečené brambory s masem a žampióny
Veritaska před 12 hodinami
Křehký jablkový koláč
Potocky před 12 hodinami
Tématické fráze:
kološvárské zelí s rýží,
kološvárské zelí s bramborem,
kolosvarske zeli,
kolosvarske zeli recept,
recept na kološvarské zelí,
kološvárské zelí s bramborem a s mletým masem,
kolosvarske zeli po mem,
recepty ze zelí,
kološvárské zelí videorecept,
kološvarské plněné zelím,
kološvárské zelí s mletým masem,
recepty kološvárské zelí,
kološvárský hrnec,
kološvárské zelí s hovezim masem,
kološvárské zelí podle po,
top recepty kološvarské zelí,
kološvárské zelí - recept,
kolosvaske,
videorecept na kovošvarské zelí,
koložvárské zelí s bramborem
Suroviny:
maso mleté mix,
slanina anglická,
zelí kysané,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
smetana zakysaná,
rýže kulatozrnná,
olej,
cibule,
česnek,
tymián,
bazalka čerstvá,
cukr moučkový,
protlak,
sýr tvrdý
Komentáře (5)
Bylo to vydatné jídlo zhruba za 4,50,- . Akorát v té době tam nebyla rýže.