Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 266 kJ / 2 215 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,48 g |
Tuky | 179,07 g |
Vláknina | 33,63 g |
Cholesterol | 150 mg |
Sodík | 3,07 g |
Sůl | 7,40 g |
Sacharidy | 109,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na 1 PL masti osmažíme polovicu nakrájanej cibule, pridáme pokrájanú kapustu, zemiaky a pokrájanú koreňovú zeleninu. Osolíme, okoreníme čiernym korením a restujeme. Zalejeme vodou a varíme.
Krok 2: Slaninu pokrájame, dáme topiť na druhú lyžicu masti. Keď je dosť vytopená, pridáme druhú polovicu pokrájanej cibule a smažíme. Po chvíli pridáme múku, miešame a osmažíme. Zalejeme studenou vodou a vlejeme do vriacej polievky.
Krok 3: Do polievky pretlačíme cesnak, pridáme majoránku, dobre prevaríme. Ak máme, vhodíme list zeleru alebo ligurčeka (libeček).
Zveřejněno 28. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slovenská polévka šajtlava
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BABo
Moje poznámka
Slovenská polévka šajtlava
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BABo
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 1 hodinou
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 8 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 10 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 1 hodinou
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 1 hodinou
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 3 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 3 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 3 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 3 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 4 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 5 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 6 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 9 hodinami
Tématické fráze:
slovenská polévka,
slovenske polévky,
oravska sajtlava,
polievka šajtlava,
šajtlavá polievka,
slovenské polievky,
polévka šajtlkava,
masité polévka recept,
polévka z hlávkového zelí recepty,
oravská šajtlava recept,
polévka šaljtlava,
slovenske polévka,
slovenska kapustova polevka,
polievka na slovensku,
slovenská šaitlava,
oravská polévka recept,
recept oravska sajtlava,
slovenske polievky kapustová,
polévka sajltava,
cajtlava
Suroviny:
zelí hlávkové,
brambory,
zelenina kořenová,
sádlo,
slanina,
mouka hladká,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř,
majoránka,
voda,
Komentáře (18)
No, překladač vám dává za pravdu...
...ale doposud jsem si myslel, že čierné korenie je jednoslovně pepř
cecilka, aj ja mám korene na horniakoch.
Takže taková vyšperkovaná chábovica, však