Dušená mrkev
Prosté, snadné, ale velmi dobré jídlo. Protože mrkev je někdy velmi sladká, můžeme jí ještě dochutit solí, skořicí, citronem nebo octem. Pro chlapskou část jedlíků lze přidat i vepřové maso, nebo to, které máme rádi.
Postup přípravy
Krok 1: Mrkev očistíme a nakrouháme nebo nakrájíme na kousky, aby při vaření nevznikla kaše.
Krok 2: V hrnci ji zalijeme tak, aby byla ponořená ve vodě.
Krok 3: Mrkev hodně osolíme (mrkev snese dost soli, stejně jako brambory).
Krok 4: Vaříme (dusíme) pod pokličkou téměř doměkka.
Krok 5: Podle potřeby doplníme horkou vodou, ale dá se i odebrat, i když vyléváme dobré.
Krok 6: Uděláme světlou jíšku (u nás na sádle, lze i na másle) a mrkev dle potřeby zahustíme.
Krok 7: Dosladíme podle chuti, každý může ještě dochutit na talíři.
Krok 8: Jako příloha vařené brambory ve slupce těsně před jídlem oloupané. Někdo jí i s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 9. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušená mrkev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVBK
Moje poznámka
Dušená mrkev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVBK
Nejnovější recepty
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 6 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 12 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 12 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 12 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 14 minutami
Rajčatový salát s majonézou
Darwin před 23 minutami
Tatarák z buřtů
Slavista62 před 4 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
Frana74 před 4 hodinami
Královská cukeťačka
trdlo před 4 hodinami
Polévka z růžičkové kapusty s klobáskou
oligarda před 4 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
LiborC před 4 hodinami
Jarní pomazánka s vejci
Slavista62 před 4 hodinami
Pikatní polévka z červené čočky
Kajkajak před 4 hodinami
Brokolicová polévka s vločkami
Suzy8 před 5 hodinami
Tématické fráze:
dušená mrkev jako příloha,
mrkev na husto,
dušená mrkev,
dušená baby karotka,
recept mrkev na husto,
mrkev jako příloha,
baby mrkev jako priloha,
dušená mrkev recept,
recepty mrkev na husto,
recepty - mrkev na husto,
dušená mrkev pro děti,
vařená mrkev s masem,
mrkev dušena recept,
baby mrkev recept,
dušená karotka,
baby mrkev,
vařená mrkev,
recepty na dušena mrkev,
recept na mrkev na husto,
dušená baby mrkvička
Suroviny:
mrkev,
sádlo,
mouka hladká,
sůl,
cukr
Komentáře (44)
No, já dusím mrkvičku na cibulovém základě a zahušťuji až nakonec - sníží se tim riziko připálení