Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 990 kJ / 2 149 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 104,48 g |
| Tuky | 45,06 g |
| Vláknina | 33,21 g |
| Cholesterol | 141 mg |
| Sodík | 1,38 g |
| Sůl | 3,30 g |
| Sacharidy | 315,46 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těstoviny dáme vařit do dostatečného množství osolené vody podle návodu na obalu. Uvařené scedíme a odložíme.
Krok 2: V hrnci přivedeme k varu vodu, brokolici rozebereme na jednotlivé růžičky a dáme vařit. Když je brokolice poloměkká, přisypeme k ní lístky špenátu, přiklopíme pokličkou a ihned vypneme. Asi po minutě zeleninu scedíme.
Na lžíci oleje necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku, pak přihodíme nasekané stroužky česneku a vypneme. Krok 3: V kastrůlku rozehřejeme máslo, vmícháme mouku, připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem, dobře promícháme, osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem, dobře provaříme, přitom stále mícháme, aby se bešamel nepřipálil. Nakonec vmícháme nahrubo nastrouhaný sýr . Krok 4: Vařené těstoviny v míse smícháme s brokolicí, špenátem, přidáme orestovanou šalotku s česnekem a nakonec promícháme s připraveným bešamelem.
Zapékací misku vymažeme nebo vystříkáme olejem, naplníme s ní těstoviny a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Zapékáme asi 15 minut, až těstoviny na povrchu dostanou zlatavou kůrku.
Podáváme se zeleninovým salátem.
Na lžíci oleje necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku, pak přihodíme nasekané stroužky česneku a vypneme. Krok 3: V kastrůlku rozehřejeme máslo, vmícháme mouku, připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem, dobře promícháme, osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem, dobře provaříme, přitom stále mícháme, aby se bešamel nepřipálil. Nakonec vmícháme nahrubo nastrouhaný sýr . Krok 4: Vařené těstoviny v míse smícháme s brokolicí, špenátem, přidáme orestovanou šalotku s česnekem a nakonec promícháme s připraveným bešamelem.
Zapékací misku vymažeme nebo vystříkáme olejem, naplníme s ní těstoviny a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Zapékáme asi 15 minut, až těstoviny na povrchu dostanou zlatavou kůrku.
Podáváme se zeleninovým salátem.
Zveřejněno 17. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapékané těstoviny s brokolicí, špenátem a Blaťáckým zlatem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jjMW
Moje poznámka
Zapékané těstoviny s brokolicí, špenátem a Blaťáckým zlatem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jjMW
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 13 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 17 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 19 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 8 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 8 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 8 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 8 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 9 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 10 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 10 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 10 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 11 hodinami
Tématické fráze:
těstoviny se špenátem,
zapečená brokolice s těstovinami,
těstoviny s brokolicí,
zapékaná brokolice s těstovinami,
zapečená brokolice,
zapekane těstoviny,
zapečené těstoviny s brokolicí,
zapékaná brokolice,
těstoviny s brokolicí recept,
zapečené těstoviny s blatáckým se zlatem,
brokolice zapekaná,
blaťácké zlato recepty,
zapecene těstoviny se baby spenatem a brokolici,
zapekany těstoviny se senátem,
těstoviny brokolice,
brokolica spenat recept,
zapečené těstoviny s brokolicí a baby špenátem,
zapečené těstoviny se špenátem,
zapečené těstoviny se smetanou a brokolicí,
zapecena brokolice s mrkvi a spenatem
Suroviny:
těstoviny,
brokolice,
špenát baby,
česnek,
cibule šalotka,
sůl,
pepř,
ořech muškátový,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
sýr,
olej
Komentáře (8)