Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 990 kJ / 2 149 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,48 g |
Tuky | 45,06 g |
Vláknina | 33,21 g |
Cholesterol | 141 mg |
Sodík | 1,38 g |
Sůl | 3,30 g |
Sacharidy | 315,46 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těstoviny dáme vařit do dostatečného množství osolené vody podle návodu na obalu. Uvařené scedíme a odložíme.
Krok 2: V hrnci přivedeme k varu vodu, brokolici rozebereme na jednotlivé růžičky a dáme vařit. Když je brokolice poloměkká, přisypeme k ní lístky špenátu, přiklopíme pokličkou a ihned vypneme. Asi po minutě zeleninu scedíme.
Na lžíci oleje necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku, pak přihodíme nasekané stroužky česneku a vypneme. Krok 3: V kastrůlku rozehřejeme máslo, vmícháme mouku, připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem, dobře promícháme, osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem, dobře provaříme, přitom stále mícháme, aby se bešamel nepřipálil. Nakonec vmícháme nahrubo nastrouhaný sýr . Krok 4: Vařené těstoviny v míse smícháme s brokolicí, špenátem, přidáme orestovanou šalotku s česnekem a nakonec promícháme s připraveným bešamelem.
Zapékací misku vymažeme nebo vystříkáme olejem, naplníme s ní těstoviny a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Zapékáme asi 15 minut, až těstoviny na povrchu dostanou zlatavou kůrku.
Podáváme se zeleninovým salátem.
Na lžíci oleje necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku, pak přihodíme nasekané stroužky česneku a vypneme. Krok 3: V kastrůlku rozehřejeme máslo, vmícháme mouku, připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem, dobře promícháme, osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem, dobře provaříme, přitom stále mícháme, aby se bešamel nepřipálil. Nakonec vmícháme nahrubo nastrouhaný sýr . Krok 4: Vařené těstoviny v míse smícháme s brokolicí, špenátem, přidáme orestovanou šalotku s česnekem a nakonec promícháme s připraveným bešamelem.
Zapékací misku vymažeme nebo vystříkáme olejem, naplníme s ní těstoviny a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Zapékáme asi 15 minut, až těstoviny na povrchu dostanou zlatavou kůrku.
Podáváme se zeleninovým salátem.
Zveřejněno 17. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapékané těstoviny s brokolicí, špenátem a Blaťáckým zlatem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jjMW
Moje poznámka
Zapékané těstoviny s brokolicí, špenátem a Blaťáckým zlatem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jjMW
Nejnovější recepty
Jehněčí na medu
Přidáno před 8 hodinami
Rybí filé na másle a česneku
Přidáno před 12 hodinami
Cuketová omáčka se smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Jihočeský houbovec
Přidáno před 13 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem a drobenkou
Přidáno před 15 hodinami
Podzimní boršč
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová polévka s houbami a zeleninou
ZboSy před 3 minutami
Vepřové výpečky pánů z Hradce
Stefi.f před 8 hodinami
Piškotový dortový korpus
DanielaWisz před 9 hodinami
"Listové" těsto snadno a rychle
skleroza před 10 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Lenka Cech před 10 hodinami
Cuketový perník s jogurtovou polevou
DitaB před 10 hodinami
Švestkový dort
TotalMudla před 10 hodinami
Povidla ze švestek
ErikaU před 12 hodinami
Mražená petrželka
Fitulka před 12 hodinami
Extra rychlé lívance
Luci89 před 15 hodinami
Tématické fráze:
těstoviny se špenátem,
zapečená brokolice s těstovinami,
těstoviny s brokolicí,
zapékaná brokolice s těstovinami,
zapečená brokolice,
zapekane těstoviny,
zapečené těstoviny s brokolicí,
zapékaná brokolice,
těstoviny s brokolicí recept,
zapečené těstoviny s blatáckým se zlatem,
brokolice zapekaná,
blaťácké zlato recepty,
zapecene těstoviny se baby spenatem a brokolici,
zapekany těstoviny se senátem,
těstoviny brokolice,
brokolica spenat recept,
zapečené těstoviny s brokolicí a baby špenátem,
zapečené těstoviny se špenátem,
zapečené těstoviny se smetanou a brokolicí,
zapecena brokolice s mrkvi a spenatem
Suroviny:
těstoviny,
brokolice,
špenát baby,
česnek,
cibule šalotka,
sůl,
pepř,
ořech muškátový,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
sýr,
olej
Komentáře (8)