Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborák plněný zelím

Bramborák je oblíbená pochoutka, kterou připravovali už i naši předci. Do smažené placky z brambor, česneku a majoránky můžeme připravit také náplň. Třeba i jen dušené zelí s cibulí. A komu by chybělo maso, může přidat kus uzeného.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aadulka aadulka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 570 kJ /
853 kcal
Bílkoviny31,82 g
Tuky10,01 g
Vláknina26,44 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 2,14 g
Sůl5,21 g
Sacharidy148,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme najemno. Přidáme k nim protlačený česnek, vajíčko, koření a mouku. Zamícháme a trochu pokapeme citronem, aby brambory nezhnědly. Krok 2: Ze směsi smažíme, ve vrstvě dobře rozpáleného oleje, bramboráky. Krok 3: Nakrájíme cibuli a pokrájíme také zelí. Na pánev dáme rozpustit máslo, na něm osmahneme cibuli, přidáme zelí a dusíme. Krok 4: Do hotových bramboráků vkládáme dušené zelí. Do zelí můžeme přidat uzené nebo slaninu.

TIP: Jak udělat dušené zelí

Zveřejněno 7. 12. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborák plněný zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G9MQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborák plněný zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G9MQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

já do toho zelí ještě přidám uzené maso dávám+1bodík:-p

výborné,dávám do toho ještě to maso.1 bodík:-p:yes:

Já si dovolím přidat fantastickou obměnu a fotku, pokud ji nechceš, odstraním ji.- plněný s červeným moravským zelím. To zelí se jen mírně přidusilo, spíš jen lehce prohřálo a zabalilo do bramboráčku . naprosto mana nebeská :-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Vynikající!!:yes::-K

cmunda = bramborak na Morave normal

Ano ,bramborák po Kaplicku ,jen je trochu jiný, než tento recept.:yes: Kysané zelí bramborák skvěle doplňuje.:yes:

:-pmňám...nemáte někdo kapesníček, abych si utřela tu uslintanou tlamku???
p.s.není nad obyčejné papů:-p:yes::yes:

Tohle, s ostravskou klobásou dělali v Písku v restauraci U Reinerů. Jmenoval so to Cmunda po Kaplicku a byla to neskutčná dobrota.:-p

Ja to znam se zelim a uzenym masem :-p

Já dávám kysané zelí přímo do těsta, malinko nasládne a je to výborné. I takhle znám, tak dávám bodíka :yes::-)

Aadulko, bramboráčky máme moc rádi a ten tvůj, na tom talíři je připravený, jen si kousnout:-p Máš 2.boda:yes:

Já si nejradši místo dušeného dávám syrové kysané :-p:-p Ale jinak :yes:

zizala: přesně tak :yes:, s čerstvým kysaným byly včera k večeři - viz foto

Tématické fráze:
bramboráky se zelím, bramborák se zelím, plněný bramborák, bramborák po kaplicku, bramboraky se zelim a uzenym, cmunda se zelím, bramborák se zelím a uzeným, bramborák plněný zelím a uzeným, bramborák recept, plněné bramboráky, bramboráky plněné zelím a uzeným, bramborak plneny, bramboráky recept, bramboráčky se zelím, bramborák plněný uzeným masem, recept bramborák, cmunda recept, cmunda po kaplicku, bramborák s kysaným zelím, bramborák s uzeným

Suroviny:
brambory, česnek, mouka hladká, vejce, majoránka, sůl, pepř mletý, kmín drcený, šťáva citronová, zelí kysané, cibule, olej, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu