Lilky s pohankou
Už jste přišli na chuť lilku? Pokud ještě ne, máte ideální příležitost. Chutná úprava s rajčaty, česnekem a zdravou pohankou je to pravé na zamilování se do lilku. Sezóna medvědího česneku dodá ještě neotřelou surovinu navíc.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 323 kJ / 1 511 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,38 g |
Tuky | 42,41 g |
Vláknina | 50,66 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 1,04 g |
Sůl | 2,45 g |
Sacharidy | 202,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky dáme asi 8 lžic oleje a prolisujeme do něho stroužky česneku.
Krok 2: Lilky očistíme a podélně rozřízneme. Dužninu nařízneme do mřížky, do zářezů vetřeme připravený olej a osolíme. Vložíme do pekáčku, přidáme polovinu rajčat nakrájených nahrubo, zakápneme je olejem, osolíme a vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme přibližně 30 minut.
Krok 3: Pohanku připravíme podle návodu.
Krok 4: Zbytek rajčat nakrájíme na malé kousky a vmícháme do uvařené pohanky. Zakápneme ji olejem, osolíme, opepříme a přidáme jemně krájený medvědí česnek a podle chuti citronovou šťávu.
Krok 5: Na upečené lilky rozdělíme připravenou pohanku, poklademe kapary, bazalkou, jemně krájenou cibulkou i s natí a posypeme podle chuti semínky. Nakonec doplníme strouhaným parmazánem a pečenými rajčaty.
Zveřejněno 23. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilky s pohankou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR8m6
Moje poznámka
Lilky s pohankou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR8m6
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 17 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 20 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno 6. 5. 2025 05:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maďarská rybářova polévka Halászlé
gedzitka před 3 minutami
Chia pudink s ovocem
nasr.ferid před 40 minutami
Krémová cibulačka
IIvveettaa před 4 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 10 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 11 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 12 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 13 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 13 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 13 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 14 hodinami
Suroviny:
lilek,
pohanka,
rajče,
kapary,
parmazán,
česnek,
bazalka čerstvá,
česnek mědvědí,
cibulka jarní,
šťáva citronová,
semínka slunečnicová,
sůl,
pepř mletý,
olej olivový
Komentáře (5)