Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ruměnky

Rychlé cukroví, bez složitého vykrajování a zdobení? A ta vůně, která se line všude okolo-tak přesně to jsou ruměnky. Přidáváme do nich mandle, koření a rum. Po upečení namáčíme v rumové polevě. Úspěch zaručen.

Hodnocení receptu je 5,0 (48×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 10 min + hodina odležení těsta

50 min (40 min příprava + 10 min tepelná úprava, + hodina odležení těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 146 kJ /
3 142 kcal
Bílkoviny46,12 g
Tuky81,91 g
Vláknina12,45 g
Cholesterol 412 mg
Sodík 1,76 g
Sůl0,21 g
Sacharidy517,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na vále smícháme všechny sypké suroviny. Přidáme vejce, změklé máslo a rum. Zpracujeme nelepivé, kompaktní těsto. Krok 2: Zabalíme do folie, necháme při pokojové teplotě hodinu odležet. Krok 3: Poté rozdělíme na dva díly a vytvarujeme hada. Nakrájíme na stejné cca 2 cm kousky. Z každého uválíme kuličku a ukládáme na plech s pečicím papírem. Krok 4: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 170 °C cca 8-10 minut. Krok 5: Z cukru, vody a rumu umícháme řidší polevu. Vychladlé perníčky namáčíme v polevě a necháme zaschnout.

TIP: Nejoblíbenější vánoční cukroví

Zveřejněno 26. 11. 2016

Poznámka autorky mika59

Výhoda je, že se se nemusí nic vyvalovat a je to velice rychlé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ruměnky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2l4K

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ruměnky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2l4K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (45)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Stojí za vyzkoušení, moc dobré. 😊

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

zdravim vinikajici jako vzdy od vas mohu směle doporučit,diky moc za receptik

vanilka70: Já děkuji za vyzkoušení a moc milou zprávu😘

Pavlína K: Pavli tak toho si opravdu cením...moc děkuji:-K:-*

Děkuji za výborný recept.❤️
Znám tyto ruměnky jako ,,Ladovi perníčky,,.
Recept jsem hledala několik let, spousty jich vyzkoušela, ale žádný mě ,,neuspokojil,,.
Dnes jsem náhodou natrefila na váš recept a vyzkoušela . Vrátila jsem se do dětství.🥰 Jsou naprosto výborné! 🤤
A bonus k tomu rychlé a skoro bez práce.
A to jsem vynechala mandle, jelikož jsem je neměla.
Určitě budu dělat na Vánoce i jako drobnost pro rodinu.
Ještě jednou vám dekuji.

Skvělý recept ! ! !
Přidala jsem ještě trochu kakaa,aby nebyly tak světlé a teda pecka..!
Neztvrdly, byly krásně měkké ještě několik dní po upečení a jak voněly...
No vážně bomba...díky za něj.. :-8:yes:

miskuse: Krásná zpráva a děkuji moc za ni..:-K:-K

Peču každý měsíc. Musím. Nosím do práce a zmizí rychlostí blesku. Druhý rok peču na Vánoce a už jsem musela dvakrát sdílet recept. Dokonalost <3

Kacenka999: Děkuji moc za vyzkoušení, zprávu i pěkné foto..:-K:-K

Včera jsem poprvé vyzkoušela a musím říct, že jsou úžasné <3 Každou ruměnku jsem vážila po 7 gramech. Dám vědět ještě o Vánocích jestli ztvrdly nebo ne, ale snad budou stále super ;-) S dovolením jsem přidala i své foto, zkoušela jsem poprvé i zlatý prach :-)

Krome kazdorocni "klasiky" jsem tentokrat sahla i po tomto receptu a dobre jsem udelala. Pernicky jsou rychle a hlacne moc dobre. Mela jsem je od zacatku mekke a jiste by byly mekke i ted, kdyby nejake zbyly:-p takze bodik pridavam pravem :yes:36:yes:

bara.it: Barunko děkuji za milý komentář a pěknou fotku..;-):-K:-)

Mám je upečené a jsou opravdu moc dobré a měkké. Myslim že jinak už nebudu perníčky dělat :yes:

Zapomněla jsem komentovat. Perníčky jsem zkoušela asi před týdnem, ale fotku jsem nedávala, protože jsem pospíchala (potřebovala jsem rychle něco ke kávě) a nebyly tak úhledné jako autorčiny. Dodržela jsem teplotu i čas pečení a perníčky byly uvnitř měkké. Snědly se během odpoledne, moc nám chutnaly <3:yes:

Dobry den, vrhla jsem se na rumenky, ale po vychladnuti jsou tvrde jak beton. Po namoceni do polevy zmeknou? Dekuji za informaci.

mika59: Dekuji za rychlou odpoved. Ja je mela krasne mekke po vyndani z trouby a ted je z nich kamen :-) Sice mam horkovzdusnou troubu, ale pecu na klasiku, tak nevim kde se stala chyba :-)

lenka.hrdlic: To mě mrzí,:-(:-K
Marta.23: Děkuji za zprávu..;-):-K
zizala: Děkuji:-K;-)

Tématické fráze:
ruměnky perníčky, rumanky, zaramovane zirkony privesek, domaci rumenky, perníčky ruměnky, pernicky ala rumenky, r-uměnka recept, rumneky, starý vykrajovaný perník s papírem, mika59, rumnenky, domácí ruměnky recept, rumenky jako kupovane, jak vysušit polevu na perníčky, poleva na ruměnky, nejlepší rumenky, ruměnky perník, rumové perníčky, rumove pernicky recept, perníčky ruměnky recepty

Suroviny:
mouka hladká, máslo, vejce, cukr moučkový, med, mandle mleté, soda jedlá, skořice, koření do perníku, rum, cukr moučkový, rum, voda

Přidat fotografie receptu