Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse
Lokše, bramborové placky původem ze Slovenska, můžete využít jako přílohu ke svátečnímu obědu, kdy pečete kachnu nebo husu. Placky můžete naplnit restovanými kuřecími játry, jejich chuť tak dostane úplně nový rozměr.
Suroviny pro 4 porce
12-13 kousků
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 151 kJ / 3 143 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,75 g |
Tuky | 105,30 g |
Vláknina | 48,18 g |
Cholesterol | 1,24 g |
Sodík | 6,69 g |
Sůl | 16,45 g |
Sacharidy | 429,23 g |
Postup přípravy
Pokud ano, přidáme do těsta mouku. Krok 5: Rozpálíme teflonovou pánev a můžeme válet placky. Podsypáváme a válíme na sílu asi 3 mm, ne tenčí. Teď vidíme ty kousky brambor v těstíčku, které placky trošku nadýchnou. Netlačit na vál! Válet jemně. Krok 6: Na rozpálenou suchou pánev dáme placku a pečeme, než začnou naskakovat puchýřky hnědé barvy a placka se trošku nafoukne. Otočíme a pečeme stejně z druhé strany. Placky je ideální opékat na menším plamenu. Krok 7: Rozpustíme v husím sádle máslo, rozmícháme a hotovou horkou placku na talíři namažeme pečlivě mašlovačkou touto směsí. Nijak nešetříme a mažeme obě strany. Lokše jsou jemné, měkké, dají se lehce ukusovat. Krok 8: Do lokší lze dát masovou náplň z kuřecích jater.
Játra očistíme od blan a nakrájíme na kousky. Krok 9: Na pánvičce rozpálíme olej, na něm osmahneme nakrájenou cibuli, hned přidáme játra a opečeme, až jsou po přeříznutí kousků uvnitř propečená. Krok 10: Za stálého míchaní přidáme pepř a majoránku. Odstavíme, necháme prochladnout a osolíme. Krok 11: Umeleme v kuchyňském sekáčku na paštikovou konzistenci i s olejem z pánvičky. Plníme namazané horké lokše ihned po upečení a lehce srolujeme. Na jeden kus dáváme asi 3 lžičky náplně, docela to stačí, aby nebyly tak moc těžké a vydatné.
Zveřejněno 20. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZD2R
Moje poznámka
Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZD2R
Nejnovější recepty
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 8 minutami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 8 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 12 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 13 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 16 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 6 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 9 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 9 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 9 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 10 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 11 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 12 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 13 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 13 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 13 hodinami
Tématické fráze:
co jsou lokše,
lokse ke kachne,
bramborové lokše k huse,
kachna a lokše,
lokše,
lokše recept,
co ke kachně,
placky ke kachně,
kachna s lokšemi,
husa z grobu,
placky k huse,
příloha k pečené kačeně,
lokše jako priloha,
lokše s husou,
prave lokse,
přílohy k pečené kačeně,
pečená husa s lokšemi,
kachna lokše,
jak se delaji prave slovenske lokse,
pečená husa z grobu
Suroviny:
brambory typ b,
mouka polohrubá,
sůl,
kmín celý,
sádlo husí,
máslo,
játra kuřecí,
olej,
cibule,
pepř mletý,
majoránka
Komentáře (33)