Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse
Lokše, bramborové placky původem ze Slovenska, můžete využít jako přílohu ke svátečnímu obědu, kdy pečete kachnu nebo husu. Placky můžete naplnit restovanými kuřecími játry, jejich chuť tak dostane úplně nový rozměr.
Suroviny pro 4 porce
12-13 kousků
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 151 kJ / 3 143 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,75 g |
Tuky | 105,30 g |
Vláknina | 48,18 g |
Cholesterol | 1,24 g |
Sodík | 6,69 g |
Sůl | 16,45 g |
Sacharidy | 429,23 g |
Postup přípravy
Pokud ano, přidáme do těsta mouku. Krok 5: Rozpálíme teflonovou pánev a můžeme válet placky. Podsypáváme a válíme na sílu asi 3 mm, ne tenčí. Teď vidíme ty kousky brambor v těstíčku, které placky trošku nadýchnou. Netlačit na vál! Válet jemně. Krok 6: Na rozpálenou suchou pánev dáme placku a pečeme, než začnou naskakovat puchýřky hnědé barvy a placka se trošku nafoukne. Otočíme a pečeme stejně z druhé strany. Placky je ideální opékat na menším plamenu. Krok 7: Rozpustíme v husím sádle máslo, rozmícháme a hotovou horkou placku na talíři namažeme pečlivě mašlovačkou touto směsí. Nijak nešetříme a mažeme obě strany. Lokše jsou jemné, měkké, dají se lehce ukusovat. Krok 8: Do lokší lze dát masovou náplň z kuřecích jater.
Játra očistíme od blan a nakrájíme na kousky. Krok 9: Na pánvičce rozpálíme olej, na něm osmahneme nakrájenou cibuli, hned přidáme játra a opečeme, až jsou po přeříznutí kousků uvnitř propečená. Krok 10: Za stálého míchaní přidáme pepř a majoránku. Odstavíme, necháme prochladnout a osolíme. Krok 11: Umeleme v kuchyňském sekáčku na paštikovou konzistenci i s olejem z pánvičky. Plníme namazané horké lokše ihned po upečení a lehce srolujeme. Na jeden kus dáváme asi 3 lžičky náplně, docela to stačí, aby nebyly tak moc těžké a vydatné.
Zveřejněno 20. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZD2R
Moje poznámka
Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZD2R
Nejnovější recepty
Drůbeží špízy s řapíkatým celerem
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové medailonky na zeleném pepři
Přidáno před 7 hodinami
Pečené papriky s mozzarellou
Přidáno před 9 hodinami
Kosmatice na sladko vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 21 hodinami
Párečky v těstíčku
Přidáno před 22 hodinami
Pikantní kuřecí nudličky s cukrovým hráškem
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Guláš z multifunkčního hrnce
Nora. před 3 hodinami
Babiččina koprová omáčka
Sefiragold před 3 hodinami
Knedlík houskový jednoduchý a rychlý
Sefiragold před 3 hodinami
Mřížkový koláč - osvědčený
hana.jenikovska před 4 hodinami
Drůběží v peřině
Dadka0 před 6 hodinami
Roláda z BeBe sušenek
natalietiserova6 před 6 hodinami
Pikantní fazolková polévka s bramborem a koprem
limosek před 9 hodinami
Játrový sýr podle ČSN
19488 před 20 hodinami
Domácí vlašský salát
Sefiragold před 23 hodinami
Chutný salát z čínského zelí
Sefiragold před 23 hodinami
Tématické fráze:
co jsou lokše,
lokse ke kachne,
bramborové lokše k huse,
kachna a lokše,
lokše,
lokše recept,
co ke kachně,
placky ke kachně,
kachna s lokšemi,
husa z grobu,
placky k huse,
příloha k pečené kačeně,
lokše jako priloha,
lokše s husou,
prave lokse,
přílohy k pečené kačeně,
pečená husa s lokšemi,
kachna lokše,
jak se delaji prave slovenske lokse,
pečená husa z grobu
Suroviny:
brambory typ b,
mouka polohrubá,
sůl,
kmín celý,
sádlo husí,
máslo,
játra kuřecí,
olej,
cibule,
pepř mletý,
majoránka
Komentáře (33)