Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta patří k oblíbeným sladkým pokrmům. Jsou populární nejen kvůli výborné chuti a jménu šéfkuchaře Romana Pauluse, ale i díky tomu, že nedají mnoho práce a uvařené je budeme mít velmi rychle.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 741 kJ / 1 372 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,72 g |
Tuky | 78,56 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 478 mg |
Sodík | 603 mg |
Sůl | 1,41 g |
Sacharidy | 112,46 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto. Nejprve ho trochu prošleháme metlami v míse, teprve pak ho zpracujeme rukama na vále, jde to velmi rychle.
Krok 2: Těsto necháme odležet nejméně 1–2 hodiny v ledničce (i do druhého dne).
Krok 3: Těsto rozválíme na plát silný cca 4 mm, nakrájíme ho na čtverce a do každého zabalíme ovoce.
Krok 4: Vaříme ve vroucí vodě, ale nikoliv prudce, necháme v podstatě táhnout, to znamená, že voda se nesmí vařit klokotem, pouze velmi mírně.
Krok 5: Knedlíky opatrně promícháme, stále hlídáme var.
Krok 6: Jeden knedlík vytáhneme, rozkrojíme a ochutnáme, zda je ovoce již měkké. Pokud ano, je jistě uvařené i těsto.
Krok 7: Knedlíky s meruňkami nebo jahodami po uvaření posypeme strouhaným tvarohem a cukrem a polijeme rozpuštěným máslem. U jablkových knedlíků dáváme přednost cukru se skořicí, u švestkových může být i mletý mák s cukrem. Ten se může přelévat i rozpuštěným sádlem. Pomerančové jsou skvělé s mletými oříšky.
Zveřejněno 29. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XqmV
Moje poznámka
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XqmV
Nejnovější recepty
Oblíbená žemlovka
Přidáno před 2 hodinami
Jablečný koláč se skořicí
Přidáno před 2 hodinami
Těstoviny s dýní a rajčaty
Přidáno před 3 hodinami
Cuketovo-brokolicová polévka
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí kousky s domácí omáčkou à la Uncle Ben’s
Přidáno před 15 hodinami
Pečené kuře na paprice
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrušková marmeláda
Michal_amater před 1 hodinou
Domácí kečup
Darwin před 3 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
káťa před 4 hodinami
Sýrová topinka
VendaS před 4 hodinami
Nekynuté koláčky, taštičky - křehké
danielle72 před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Bohunka37 před 6 hodinami
Lečo bez zavařování
David Salamánek před 6 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Aky_89 před 8 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Miroslav73 před 10 hodinami
Polévka z vývaru
Kajkajak před 11 hodinami
Tématické fráze:
ovocné knedlíky z tvarohového těsta,
tvarohové ovocné knedlíky jahodové,
tvarohove knedliky,
tvarohove testo na ovocne knedliky,
tvárohové těsto,
ovocne tvarohove knedliky,
tvarohové ovocné knedlíky,
tvarohové knedlíky recept,
nejlepší tvarohové jahodové knedlíky,
tvarohové knedlíky nejlepší recepty,
nejlepší tvarohové ovocné knedlíky,
jahodové knedlíky z tvarohového těsta podle pauluse,
recept na tvarohové ovocné knedlíky,
tvarohové testo na knedliky,
ovocné knedlíky tvarohové těsto,
jahodové knedlíky z tvarohového těsta,
ovocné knedlíky s tvarohového těsta,
tvarohové ovocné knedlíky recept,
tvarohové knedlíky s ovocem,
tvárohové těsto na ovocné
Suroviny:
tvaroh,
krupice dětská,
mouka hladká,
máslo,
vejce,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
sůl,
jahody,
ořechy mleté,
cukr moučkový,
mák,
tvaroh,
skořice mletá
Komentáře (93)
Pecky obsahují kyanid... jed, který se, sice v menším množství, vařením vylučuje...
Proto vždycky pecky odstraňujte !
Je zvláštní, že se o této informací málo kde dozvíte.
To je škoda, že o tom nevěděla Maryša Lízalová! Nemusela by shánět otrušík, stačilo uvařit Vávrovi knedlíky. 😀
Tady najdete o tvarohovem těstě na knedlíčky trochu více
Jak na ovocné knedlíky bez kynutí? Nejlepší jsou z tvarohového těsta, plněné sezónním ovocem