Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 675 kJ / 878 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,43 g |
Tuky | 42,51 g |
Vláknina | 9,72 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 981 mg |
Sůl | 2,40 g |
Sacharidy | 35,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa omyjeme, osušíme, posolíme a lehce obalíme v mouce. Na pánvi rozpálíme olej a plátky na něm z obou stran rychle orestujeme.
Krok 2: Maso pak vyndáme a na výpeku rozškvaříme slaninu, zpěníme na půlkroužky nakrájené cibule a rozmačkaný česnek. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, petržel, na kostičky nakrájený celer a vše orestujeme.
Krok 3: Pak vrátíme zpět maso a podlijeme vínem a dusíme pod poklicí do měkka. Kontrolujeme a podle potřeby doléváme další víno. Nakonec přidáme petrželovou nať a dochutíme podle potřeby solí a pepřem.
Zveřejněno 13. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí hřbet podle mne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ym6g
Moje poznámka
Jehněčí hřbet podle mne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ym6g
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 7 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 18 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 22 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtová bábovka
Cerpes před 6 minutami
Rychlá ořechová bábovka
Anna.Milkova před 30 minutami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Missa25 před 38 minutami
Kefírové lívance II
vavravictoria1 před 49 minutami
Klasická koprová omáčka s vejcem
frantisek66 před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 1 hodinou
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 2 hodinami
Toskánský bůček
poirotka před 2 hodinami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 2 hodinami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 3 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí nejlepší recept,
jehněčí recepty,
jehněčí hřbet na česneku,
jehňečí recept,
podle mně,
recepty z jehněčího,
jehněčí maso recepty,
jehněčí hřbet na vine,
recepty jehněčí,
pečený jehněčí hřbet s kostí,
recept jehněčí,
recept na jehněčí hřbet na víně,
recept na jehneči,
priprava jehneciho hrbetu,
čočka na kyselo podle polreicha,
nejlepší jehněčí,
jehněčí na víně podle polreicha,
co uvarit z jehneciho,
jehneči maso-hřbet,
recepty z jehněčího hřbetu
Suroviny:
kotleta jehněčí,
slanina,
mrkev,
petržel,
bulva celerová,
česnek,
nať petrželová,
víno červené,
olej,
pepř,
mouka hladká
Komentáře (12)