Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 675 kJ / 878 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,43 g |
Tuky | 42,51 g |
Vláknina | 9,72 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 981 mg |
Sůl | 2,40 g |
Sacharidy | 35,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa omyjeme, osušíme, posolíme a lehce obalíme v mouce. Na pánvi rozpálíme olej a plátky na něm z obou stran rychle orestujeme.
Krok 2: Maso pak vyndáme a na výpeku rozškvaříme slaninu, zpěníme na půlkroužky nakrájené cibule a rozmačkaný česnek. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, petržel, na kostičky nakrájený celer a vše orestujeme.
Krok 3: Pak vrátíme zpět maso a podlijeme vínem a dusíme pod poklicí do měkka. Kontrolujeme a podle potřeby doléváme další víno. Nakonec přidáme petrželovou nať a dochutíme podle potřeby solí a pepřem.
Zveřejněno 13. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí hřbet podle mne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ym6g
Moje poznámka
Jehněčí hřbet podle mne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ym6g
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 2 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 17 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 17 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 17 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 1 hodinou
Kedlubnové zelí
Merylas před 3 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 3 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 19 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 19 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 21 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 23 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 23 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 23 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis 15. 6. 2025 10:50
Tématické fráze:
jehněčí nejlepší recept,
jehněčí recepty,
jehněčí hřbet na česneku,
jehňečí recept,
podle mně,
recepty z jehněčího,
jehněčí maso recepty,
jehněčí hřbet na vine,
recepty jehněčí,
pečený jehněčí hřbet s kostí,
recept jehněčí,
recept na jehněčí hřbet na víně,
recept na jehneči,
priprava jehneciho hrbetu,
čočka na kyselo podle polreicha,
nejlepší jehněčí,
jehněčí na víně podle polreicha,
co uvarit z jehneciho,
jehneči maso-hřbet,
recepty z jehněčího hřbetu
Suroviny:
kotleta jehněčí,
slanina,
mrkev,
petržel,
bulva celerová,
česnek,
nať petrželová,
víno červené,
olej,
pepř,
mouka hladká
Komentáře (14)