Grilovaná marinovaná zelenina s balzamikovou redukcí a kozím sýrem
Kdo jednou propadl kouzlu grilované zeleniny, už se jí nikdy nebude na talíři vyhýbat. Cuketa i lilek se stanou lahodnými, papriky ještě více sladkými. Pokud je na talíři doplníte kozím sýrem a balsamico redukcí, získáte luxusní pokrm.
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 212 kJ / 1 963 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,56 g |
Tuky | 82,78 g |
Vláknina | 94,12 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 185 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 221,39 g |
Postup přípravy
Suroviny na marinádu smícháme a prošleháme. Krok 2: Zeleninu rozložíme na pracovní plochu a pomocí mašlovačky ji potřeme marinádou. Necháme odložet několik hodin. Rozpálíme grilovací pánev, vlijeme na ni olej a postupně grilujeme plátky zeleniny. Stroužky neoloupaného česneku necháme v pánvi celou dobu, aby dostatečně změkly. Krok 3: Teplou grilovanou zeleninu servírujeme na talíř, posypeme kousky kozího sýru a okraje talíře polijeme redukovaným balzamikovým krémem. Podáváme samostatně s opečenou bagetkou nebo jako přílohu k masu.
Zveřejněno 29. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Grilovaná marinovaná zelenina s balzamikovou redukcí a kozím sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8BJj
Moje poznámka
Grilovaná marinovaná zelenina s balzamikovou redukcí a kozím sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8BJj
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 20 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 20 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 21 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 4 minutami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 1 hodinou
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 1 hodinou
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 5 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 6 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 7 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 22 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 23 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova 15. 6. 2025 13:09
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Tématické fráze:
marinovaná zelenina,
balzamiková omáčka,
marináda na grilovanou zeleninu,
marináda na grilovanou zeleninu,
grilovaná zelenina na pánvi,
balsamico redukce,
zelenina s kozím sýrem,
recepty na grilovaná jídla,
grilovana zelenina,
balzamika,
zapecena zelenina s kozim syrem,
grilovana zelenina,
jak se dela grilovana zelenina,
domácí balzamiková omáčka,
marinády na grilovanou zeleninu,
grilovaná cuketa se sýrem,
grilovaná zelenina s krémem balsamico,
marináda na grilování zeleniny,
teplá zelenina se sýrem recept,
grilovaná cuketa s kozím sýrem
Suroviny:
lilek,
cuketa,
paprika čerstvá červená,
česnek,
olej olivový extra virgin,
chilli paprika sušená,
citron,
koření oregáno sušené,
tymián sušený,
pepř,
sůl mořská,
olej olivový,
sýr kozí,
ocet balsamiko
Komentáře (16)
Prostě základem je maximálně, ale zvolna rozpálený olej a rychlost s trpělivostí. Já jsem se to naučila poměrně pozdě, třeba někomu pomůžu k dřívějšímu úspěchu.