Zelenina na pánvi s marinovaným quornem

Suroviny

450 g quorn
2 lžíce oleje
2 papriky
1 červené cibule
1/2 pórku
Na marinádu:
šťáva z 1 pomeranče
2-3 lžíce tmavé sojové omáčky
2-3 lžíce sladkokyselé chilli omáčky
0,5 lžíce mletého kmínu
3-4 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Kousky quornu dáme na 15 minut do trouby a pak pokrájíme na menší kousky. Ty vložíme do marinády, kterou získáme smícháním šťávy z pomeranče, sojové omáčky, sladkokyselé chilli omáčky, kmínu a na plátky pokrájeného česneku. V lednici necháme minimálně 2 hodiny odležet.

  2. Cibuli pokrájíme na větší kousky, papriku a pórek na proužky.

  3. Na oleji osmahneme nejprve naložené kousky quorn, to pak dame stranou a udržujeme teplé.

  4. Na stejnou pánev vsypeme nejprve papriky, pak přidáme cibuli a nakonec pórek. Prohřejeme a k zelenině dáme zpět i kousky quorn. Promícháme a na 5 minut zakryjeme pokličkou. Poté můžeme podávat s kuskusem, rýží nebo nudlema.

Poznámka od kuchařky

Quorn je možné nahradit např. Šmakounem, ale určitě by šlo i tofu. Kdo má rád maso, určitě může místo kousků quorn použít kuřecí nebo krůtí maso. Do trouby se dávají jen quorn kousky - pokud se použije šmakoun, tofu nebo maso, muže se do marinády naložit rovnou.

Papriky jsem použila kapie – zelenou a žlutou.

http://www.lucasinka.cz

Komentáře k receptu Zelenina na pánvi s marinovaným quornem

  • tejaja tejaja (moderátorka)

    Prdelka ze šukalova: Rastliny nejem, je to týranie rastlín :-D Aj ti sú živé. ;-)

    Odpovědět

  • Prdelka ze šukalova Prdelka ze šukalova(neregistrovaná)

    maso nejim je to tyrani zvirat

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka (autorka receptu)

    Jani Quorn je vytazek z houbove bilkoviny a jinak se to rict neda, protoze je to oficialni nazev stejne jako v Cechach Smakoun. Kdyby to melo cesky nazev, urcite bych ho pouzila :-8 Klarisko dneska se chystam koupit dalsi baleni, takze fotku urcite pridam ;-)

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Jani, a když český název není, má si ho Lucasinka prostě vymyslet? :-p
    Quorn je vegetariánská alternativa masa (jinou je např. Šmakoun), oblíbená v Irsku a Velké Británii. Vyrábí se z houby Fusarium venenatum.
    Luci, nemohla bys pro nás prosím nafotit i quorn? Tady v ČR jsem ho ještě neviděla.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Śmankote, co to je " quornem ":-O Lidičky, pište česky!!

    Odpovědět

Tématické fráze: fusarium venenatum recept na zeleninu v pánvičce quorn cesky omacky na panvi quorn pečená zelenina na pánvi pečená zelenina na pánvičce grilovana zelenina v panvi vok recepty zelenina vok vok zelenina quorn cr zelenina k masu panvi papriky s rýží na pánvičce tepla zelenina na panvi recept zelenina vok top recepty asij zelenina na pánvi bez masa fusarium na česneku quorn v cr marinované maso na pánvi