Králík na česneku a hořčici
Hledáte recept na nedělní oběd, se kterým není moc práce a pochválí ho celá rodina? Vyzkoušejte králíka na česneku s dijonskou hořčicí. Není to zrovna česká klasika, ale kombinace jemného masa s výraznou omáčkou je prostě neodolatelná.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 494 kJ / 835 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 12,34 g | 
| Tuky | 62,82 g | 
| Vláknina | 13,30 g | 
| Cholesterol | 177 mg | 
| Sodík | 947 mg | 
| Sůl | 2,35 g | 
| Sacharidy | 52,84 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Paličku česneku rozdělíme na stroužky a oloupeme. Jednu polovinu stroužků nasekáme, druhou polovinu nastrouháme najemno.
	Krok 2: Troubu předehřejeme na 200 °C. Maso osolíme a zprudka opečeme v kastrolu na sádle dohněda.
	Krok 3: Vypneme plotýnku a do výpeku přidáme dijonskou hořčici, kostku cukru, nastrouhaný a nasekaný česnek. Necháme česnek rozvonět a podlijeme vývarem.
	Krok 4: Kastrol vložíme do vyhřáté trouby a pečeme nejméně hodinu přikryté a poté nejméně 30 minut odkryté. Maso hlídáme a podléváme. Smetanu ke šlehání vyndáme z lednice, aby měla pokojovou teplotu.
	Krok 5: Připravíme jíšku. V kastrolku rozehřejeme máslo, přidáme mouku a osmahneme.
	Krok 6: Měkké maso vyjmeme, do vypečené šťávy seškrábeme všechny přípečky ze stran kastrolu, zahustíme jíškou naředěnou trochou vody a provaříme aspoň 15 minut.
	Krok 7: Do výpeku nalijeme smetanu a promícháme.
Zveřejněno 29. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Králík na česneku a hořčici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GZvK
Moje poznámka
					
				
Králík na česneku a hořčici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GZvK
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 52 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 18 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 19 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 23 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 53 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							králík recepty pohlreich, 
						
						
							pečený králík na horcici, 
						
						
							králík recepty podle pohlreicha, 
						
						
							pečený králík pohlreich, 
						
						
							jak naporcovat králíka, 
						
						
							recepty králík pohlreich, 
						
						
							pečený králík na česneku, 
						
						
							králík recept pohlreich, 
						
						
							králik podle pohlreicha, 
						
						
							kralík na hořtici, 
						
						
							pohlreich králík, 
						
						
							králík pohlreich, 
						
						
							pečený kralik s hořčicí, 
						
						
							nutrie recepty, 
						
						
							králík recepty, 
						
						
							recepty na králíky, 
						
						
							králík recepty podle dity, 
						
						
							recept na králíka pohlreich, 
						
						
							králík dle pohlreicha, 
						
						
							kralici stehna na horcici
						
					
						Suroviny:
						
							stehno králičí, 
						
						
							česnek, 
						
						
							hořčice dijonská, 
						
						
							cukr, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							vývar masový, 
						
						
							smetana ke šlehání, 
						
						
							sůl, 
						
						
							máslo, 
						
						
							mouka hladká
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (33)
Už se těšíme až bude hotový, protože tady nádherně voní
ten základní výpek je sám o sobě dost dobrej,takže klidně s tou smetanou šetřete
Eli, posílám bod
Ten můj králík byl tedy taky ze supermarketu, ale překvapil mě svojí baculatostí (tedy baculatostí svých stehýnek), tak jsem ho koupila. Určitě se nedá srovnat s domácím, ale kde bych k domácímu přišla, že...?
Děkuju za bodíky, jste milé (-í)
Stehýnko vypadá skvěle, určitě musí dobře chutnat,