Dech z pekla
Rychlá masová směs z jedné pánve potěší všechny milovníky pikantních jídel. Vepřové maso, feferonky, chilli, pikantní kečup a kyselé okurky tvoří sladkokyselou, výrazně kořeněnou kombinaci, která si říká o zapíjení vychlazeným pivem. Nejlépe chutná s bramborami nebo hranolky.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 871 kJ / 447 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,48 g |
Tuky | 11,37 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 368 mg |
Sůl | 1,48 g |
Sacharidy | 10,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na tenké proužky, cibuli na půlměsíčky. Okurku nastrouháme na hrubém struhadle tak, aby vznikly delší kousky.
Krok 2: Olej rozpálíme a na něj dáme maso. Když zbělá, přidáme omáčku a 3 lžíce kečupu.
Krok 3: Vmícháme feferonkovou pastu a lžičku chilli omáčky. Opepříme a přisolíme a ochutnáme. Dáme cibuli a po chvilce okurku.
Krok 4: Zkusíme maso. Není-li ještě hotové, dáme asi 2 lžíce vody a dál dusíme. Je li hotovo, opatrně vmícháme řezanou papriku a necháme prohřát.
Krok 5: Dochutíme Podravkou a podáváme s bramborami, nebo hranolky.
Zveřejněno 5. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dech z pekla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r0VE
Moje poznámka
Dech z pekla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r0VE
Nejnovější recepty
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 10 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 16 hodinami
Tvarohový koláč s hruškami
Přidáno před 17 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 17 hodinami
Jelení svíčková s omáčkou z lišek
Přidáno před 19 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno 20. 10. 2025 06:46:20
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kefírová bábovka s mákem.
Beruna před 43 minutami
Chuťovky z listového těsta
marekdd před 1 hodinou
Vepřová plec na hořčici
Wenamo před 7 hodinami
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 11 hodinami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 11 hodinami
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 12 hodinami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 14 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 15 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 16 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 16 hodinami
Tématické fráze:
jihočeský flamendr,
flamendr recept,
veprovy flamendr,
držkopal,
feferonková pasta recept,
katův šleh recept,
feferonková pasta,
cerel recepty,
recept na flamendra,
výborný flamendr,
cerel,
flamendr z vepřového masa,
recept na flamendr z vepřového masa,
feferonkova omačka,
recepty z vepřového masa online,
bílkovy chlebicek jako dech,
recept na připravu flamendra,
držkopal recept,
flamendr v bramboráku,
recept ohnivec
Suroviny:
kýta vepřová,
cibule,
omáčka worcesterová,
pasta feferonková,
omáčka chilli,
okurky sterilované,
paprika sterilovaná,
kečup ostrý,
sůl,
pepř,
podravka,
olej
Komentáře (21)
Foto přikládám.