Postup přípravy
Krok 1: Pokrájené kysané zelí uvaříme doměkka, přidáme papriku, sůl, kmín a na kolečka nakrájenou klobásu, na kousky pokrájená oloupaná jablka a dusíme do změknutí jablek.
Krok 2: Potom přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku, ještě necháme povařit a dochutíme. Podáváme s brambory.
Zveřejněno 9. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jihočeská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7LVy
Moje poznámka
Jihočeská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7LVy
Nejnovější recepty
Ořechy s jablečným karamelem podle Josefa Maršálka
Přidáno před 2 hodinami
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 16 hodinami
Tlačenkový salát podle ČSN
Přidáno před 16 hodinami
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 20 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 22 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno 1. 12. 2025 08:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krůtí holanďani
Zlatka25 před 3 minutami
Nejen vánoční linecké vykrajované cukroví
Kratule před 1 hodinou
Listový salát s ořechy
Limek před 12 hodinami
Margot kuličky
Junys před 12 hodinami
Zapečené kuřecí řízky
Elivet před 12 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
[email protected] před 12 hodinami
Rychlá ořechová bábovka
Misatomanova před 12 hodinami
Jihočeská kulajda
RomanaMonika před 14 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Mi_Ky před 15 hodinami
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 15 hodinami
Tématické fráze:
jihočeská kuchyně,
jihočeské recepty,
omáčka z kysaného zelí,
jihočeská kuchařka,
recepty jihočeské kuchyně,
recepty jihočeská kuchyně,
jihočeská klobása,
jihoceska koprova omacka,
jihoceske vanocni tradice,
jihoceska jidla,
jihoceskakuchyne.cz,
jihoceskakuchyne,
kuře po jihočesku,
jihoceska houbová omáčka recept,
recepty ze staročeské kuchařky,
koprová omáčka jihočeská,
jihoceska sladka omáčka,
jihočeské koláče,
tradiční jihočeská kuchyně,
jihočeská tradiční kuchyně recepty
Suroviny:
zelí kysané,
paprika sušená sladká,
klobása pikantní,
pepř,
sůl,
kmín celý,
jablko,
ocet,
cukr,
smetana,
mouka hladká
Komentáře (4)