Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutý knedlík s bramborákem

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 386 kJ /
2 243 kcal
Bílkoviny72,67 g
Tuky13,68 g
Vláknina24,04 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 4,93 g
Sůl12,21 g
Sacharidy446,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z kvásku (voda, cukr, kvasnice), mouky, oleje a soli vypracujeme tuhé těsto, které necháme nakynout. Krok 2: Z nastrouhaných brambor vymáčkneme trošku vody, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme bramborákové těsto, hustší, než obvykle. Krok 3: Kynuté těsto rozdělíme na díly, každý rozválíme a naplníme těstem bramborákovým. Opravdu dobře uzavřeme a necháme nakynout. Krok 4: Vaříme jako klasické kynuté knedle, ve vodě, mírným varem 18 minut, v polovině doby knedlíky ve vodě obrátíme.

Zveřejněno 27. 10. 2009

Poznámka autorky cathleen

Kdysi mi kamarádka bájila o knedlících v restíku, kde bylo i kynuté i bramborákové těsto, ale nebyla schopná je popsat blíže.

Zkusila jsem je tedy takhle a jde to.

Jsou dobré k pečené kachně, huse i vepřovému. Samozřejmě se zelím.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gv5y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gv5y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

tedy Cathleen - co ty nevymyslíš :-D

teda to je nieco :yes::yes::yes::yes:

Cathleen, si dobrá! +

No to je bomba, to bude mít ten můj radost až mu vytvořím tyhle krásné knedlíky. +:yes::-)):yes:
Ta kachna, to je pohádka.:-p:-p:-p

Cathleen - to je můj ztracený recept :-O:-O, kde jsi ho našla??Nemá chybu!!!!;-):-p:-p:yes::yes::yes: Prostě skvělý ....
Jo a děkuju...ani nevíš za co :-D:yes:

Chtěla jsem zvěčnit hlavně knedlíky a pták na fotce se jmenuje kachna....byla poslední z mrazáku a už teď se mi po ní stýská:-D:-DBudem muset doplnit zásoby.;-)

:-O:-O Tak tohle bude zaručeně chutnat mému muži...ukládám:-p:yes:

Cathleen, to jsou ale opravdu zajímavé knedle, vůbec to neznám,ani jsem o nich neslyšela:-O,ale toho "ptáka"na té fotce, kterého jsi málo zvěčnila, toho bych ti čajzla ihned:-D:-Dbodíček letí a 1:yes:

Tématické fráze:
kynutý knedlík, šumavský knedlík, knedliky k huse, kynutý knedlík recept, knedlík k huse, šumavské knedlíky, ztracený knedlíky, knedlik kynuty, knedlíky ke kachně, recepty kynutý knedlík, kynuté knedlíky pečené, bramborákový knedlík, bramborákové knedlíky, knedliky k pecene huse, recept kynutý knedlík, recept na kynutý knedlík, kynutý houskový knedlík, kynutý bramborový knedlík, bramborákový knedlík recept, kynutá cmunda v troubě

Suroviny:
voda, cukr, droždí, olej, sůl, mouka polohrubá, mouka hrubá, brambory, česnek, mouka hladká, vejce, majoránka, sůl, kmín drcený

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu