Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 157 kJ / 2 667 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,63 g |
Tuky | 48,37 g |
Vláknina | 23,68 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 172 mg |
Sůl | 0,36 g |
Sacharidy | 472,34 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 4. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynutý perníkový závin se sušeným ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yo9w
Moje poznámka
Kynutý perníkový závin se sušeným ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yo9w
Nejnovější recepty
Losos na másle s česnekem, špenátem a houbami ve smetanové omáčce
Přidáno před 15 hodinami
Salát s jahodami
Přidáno před 16 hodinami
Hranolky z košťálu brokolice
Přidáno před 23 hodinami
Rebarbora v karamelu na cokoliv
Přidáno 11. 6. 2025 16:14
Rychlý jahodovo-reveňový koláč
Přidáno 11. 6. 2025 14:00
Tvarohové knedlíky s jahodovým pyré a praženou strouhankou
Přidáno 11. 6. 2025 10:27
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílkový chlebíček
stefi.f47 před 10 minutami
Sýrové smaženky – socialistické
Kajkajak před 5 hodinami
Pravá jihočeská kulajda
Kajkajak před 9 hodinami
Bezinkový sirup
LeonaVyslouzilova před 9 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
barypb před 10 hodinami
Pikantní tuňáková pomazánka "Franz Josef"
Sahula před 10 hodinami
Tuňáková pomazánka se sýrem a pažitkou
Sahula před 11 hodinami
Domácí tuňáková pomazánka s pažitkou
Sahula před 11 hodinami
Jednoduchá buchta s tvarohem
Jakubka před 14 hodinami
Domácí focaccia
Kakoska před 14 hodinami
Tématické fráze:
kynutý povidlový závin,
kynutý závin s povidly,
perníkový štrůdl,
kynutý závin s perníkem,
kynutý závin,
kynutý závin z domácí pekárny,
štrůdl ze žitné mouky,
recepty pečeme se sušeným ovocem,
povidlový závin kynutý,
jak srolovat závin,
perníkový chléb,
štrůdl z kynutého těsta,
škvarkový závin,
strudl z zitne mouky,
kynutý závin povidlový,
recepty se sušeným ovocem,
perníkový chleba,
domácí kynutý závin z pekárny,
kynutý perník v domácí pekárně,
recept pernikova strudl
Suroviny:
voda,
cukr,
vejce,
droždí,
tuk hera,
mouka žitná chlebová,
mouka polohrubá,
mouka hladká,
kakao granko,
sůl,
kůra citronová,
šťáva citronová,
koření do perníku,
skořice,
povidla švestková,
kůra citronová,
ořechy strouhané,
rozinky,
meruňky sušené,
lupínky mandlové
Komentáře (35)
Zkus to z poloviny nebo 2/3 surovin. Povede se, uvidíš
Iljuso, ten tvůj fotopostup je fakt umělecké dílo!
Ešte dnes sú chutné, nevysušené...Kto chce niečo netradičné a má rád perník, nebude ľutovať...Peknú nedeľu!
Musela jsem to nějak do pekárny "nacpat", těsta bylo hodně, už jsem i začala přemýšlet, že bych to dala do bábovkové formy a pekla v tom
Ještě jsem ti chtěla napsat, že jsem do těsta přidala lžičku kakaa, máme rádi kakaovou příchuť v perníku
Iljušo, moc hezké fotečky, tys upekla něco jako perníkový oblak! (Takto se píkává vanilkový oblak..)