Suroviny
Porce: 12-15 skleniček
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 358 kJ / 2 715 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,95 g |
Tuky | 106,00 g |
Vláknina | 93,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20,26 g |
Sůl | 50,00 g |
Sacharidy | 380,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu nakrájíme na větší kousky, dáme do většího hrnce, přidáme vodu, ocet, olej a vaříme asi 15 minut. Horké dáváme do sklenic zavíčkujeme. Mělo by být hotovo, ale já pro jistotu ještě asi 15 minut sterilizuju pod vodou.
Zveřejněno 29. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vařená čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j07z
Moje poznámka
Vařená čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j07z
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 17 minutami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový jogurt
Přidáno před 17 hodinami
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Bramborové chipsy z HF
Přidáno 13. 6. 2025 06:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené žampiony s Nivou
oligarda před 23 minutami
Kedlubnové zelí
vanilj před 42 minutami
Kefírové muffiny s borůvkami
Denade před 2 hodinami
Vaječná pomazánka
Valis před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Fitulka před 3 hodinami
Květáková polévka s koprem
Valis před 3 hodinami
Jednoduché langoše
Veronika_1 před 3 hodinami
Jihočeská kulajda
misak2 před 4 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk I.
Drejka741 před 5 hodinami
Kuřecí prsa na žampionech
Popelka888 před 6 hodinami
Tématické fráze:
vařená čalamáda,
čalamáda z rajčat a paprik,
vařená rajčata,
calamada,
čalamáda z červených rajčat,
čalamada ze zelených rajčat,
zeleninova čalamada varena,
čalamáda vařená,
čalamáda z paprik,
calamada z rajcat,
čalamáda z paprik a rajčat,
čalamáda ze zelených rajčat a paprik,
čalamáda recept,
mletá čalamáda,
čalamáda ze zelených paprik,
recepty čalamada rajčat a papriky,
čalamáda z feferonek,
cervene rajcat čalamáda recept,
čalamáda z okurek a papriky,
vařená zelená rajčata
Suroviny:
rajče,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá zelená,
okurka čerstvá,
cibule,
voda,
ocet,
olej,
cukr,
sůl,
feferonka
Komentáře (14)
Co je, prosim, v surovinach: 1,5 hořčnė sklenice vody?
Dekuji
No, v dřevních dobách bývával jeden hořčičák roven dvěma decilitrům...