Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčata a papriky na zimu

Když vás rodina zásobuje rajčaty a paprikami a vy už nevíte co s nimi, zkuste je zamrazit. Pokud to uděláte správně, zelenina si zachová svou chuť, barvu i vitamíny. Výhodou je, že ji můžete ihned použít.

Hodnocení receptu je 4,8 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 038 kJ /
726 kcal
Bílkoviny22,00 g
Tuky6,00 g
Vláknina32,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 120 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy130,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata omyjeme. Cherry rajčata zamrazíme vcelku, větší rajčata nakrájíme na kousky. Krok 2: Papriku umyjeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na nudličky. Pro zamražení se nejlépe hodí paprika tenkostěnná. Krok 3: Rajčata i papriky smícháme, rozdělíme do mikrotenových sáčků nebo krabiček a zamrazíme. Krok 4: Trošku náročnější na čas je zamražení jednotlivých kousků. Na plech nebo tác dáme pečicí papír a rozprostřeme kousky rajčat a paprik, necháme asi 4 hodiny zmrazit, pak sesypeme do sáčků po jednotlivých druzích. Výhodou tohoto způsobu je, že si můžete odebrat přesně to množství, které potřebujete.

TIP: Jak zamrazit cuketu

Zveřejněno 9. 9. 2010

Poznámka autora magdalenka

Robievam obyčajne ku koncu leta, začiatkom jesene, z posledných plodov. Príde mi to ako najjednoduchší spôsob konzervovania.

Používam v zime pod mäso, do halászlé, do gulášov a pod.

Je to recept - nerecept, možno to niekto nepozná a zíde sa mu...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nORp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nORp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ja zas fazuľové struky blanšírujem...aj huby.

magdalenka: Houby taky, ale většinou je nemrazím, blanšírované okapané dávám do sklenice a hodinu steriluju - letitá zkušenost, nezabírají místo a jsou lepší:-)

celkom surové by som to do mrazáku nedaval... treba to aspoň blanšírovať...

tejaja: já blanšíruju hrášek a fazolky, když jsem je dala syrové, nedalo se to uvařit do měkka;-)

hosta: Hrášok nemrazím, ten si kupujem, lebo ho na záhrade nepestujem. :-) Ale fazuľku mám zo záhrady a roky ju mrazím bez blanšírovania a nemám problém s varením, je vždy krásne uvarená tak, ako potrebujem.;-)

ja nakrájam paradajky a papriku do vaničky, posolím a nechám postáť a dávam do fliaš, sterilizujem max. 15 min., potom použijem ako chcem-pod masko, na lečo a pod.:-)

janka: :-K

janka: Tohle by jsem ráda zkusila. Nezkazí se to potom v těch flaškách?

Škoda,že nemám velký mrazák,toto se mi líbí je to méně pracné a jistě to v zimě přijde vhod.;-):yes:

Dobrý nápad.Ja som tak mrazila len papriku ale s tými rajčinami by to bolo lepšie :yes:

:-)Tuto verzi mám také raději,než lečo;-)Dávám přímo z mrazáku do hrnce:-))+:yes::yes:

Spagi, už jo, a už jsem si i uložila ;-)

No, já jsem letos už papriky s rajčaty zavařila, papriky mrazím celé i řezy, ale feferonky mě, bůhvíproč, nenapadly :-O:yes:

žížalko - souhlas s Magdalenkou - já nikdy nerozmrazuju, rovnou s tím pracuju a jak to že tu není bod? :-O;-):-D:yes:

Žížalka, myslím, že je to normálny úkaz. Ja ich také polorozmrznuté dávam do hrnca, napr. do toho gulášu. Používam ich iba na varenie, rozvaria sa. Lečo - sterilizované - nemám vo zvyku vyrábať. Kedysi som zmiešala papriku a rajčata a v pohároch sterilizovala, až kým sa mi komplet jedna várka nepokazila. Odvtedy mrazím. Zvlášť mrazím do krabičky feferónky, tie tiež používam do niektorých jedál.

Magdalenko, já jsem rajčata zmrazila jednou a po rozmražení byly jako hadr. Nevíš, co jsem udělala špatně?:-8

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
jak zpracovat rajčata a papriky, rajčata do mrazáku, lečo do mrázáku, recepty z rajčat a paprik, jak zamrazit rajčata, sterilizovaná rajčata, lečo na zimu, rajčata a papriky recepty, jak zamrazit papriky, papriky do mrazáku, jak zamrazit leco, paprika do mrazaku, recepty z rajčat na zimu, lečo z rajčat a paprik, rajčata v mrazáku, sterilizované papriky, jak zamrazit papriku, paprika a rajčata recepty, sterilizované rajčata, mražení rajčat

Suroviny:
zelenina, rajče, paprika čerstvá červená

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu