Masové hašé
Zbylo vám vepřové maso a rádi byste ho zužitkovali? Připravte masovou haši jako od babičky a ze zbytků se rázem stane velmi chutný pokrm. Masa musí být ve směsi více než pečiva, dochucená je česnekem a majoránkou. Následně se směs upeče a můžete servírovat.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 409 kJ / 1 054 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,55 g |
Tuky | 21,23 g |
Vláknina | 10,65 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 1,21 g |
Sůl | 2,76 g |
Sacharidy | 90,98 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Masové hašé
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O8ER
Moje poznámka
Masové hašé
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O8ER
Nejnovější recepty
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Cukeťák
Přidáno před 9 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno 17. 7. 2025 14:06:48
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno 17. 7. 2025 12:21:38
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketový perník
ZuzkaBob před 4 minutami
Těstoviny se sýrovou omáčkou s houbami
lukasek.sarka.ladik před 2 hodinami
Panenkové medailonky dušené na špeku a cibuli
Debackey před 4 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Terrana před 4 hodinami
Koprová polévka
Kajkajak před 4 hodinami
Bublanina
veronika812 před 5 hodinami
Kuřecí řízek s Nivou a jarní cibulkou
Zazie před 5 hodinami
Růžičky s tvarohovou náplní
olleg před 6 hodinami
Domácí chléb bez hnětení
boomgo před 6 hodinami
Tyrolské Gröstle
Fitulka před 7 hodinami
Tématické fráze:
haše,
recept hase,
haše recept,
haše z vepřového masa,
recept na haši,
vepřové hašé,
vepřová haše,
haše z mleteho masa,
recepty haše,
recept na masovou haši,
recept na haše,
masová haše, brambor,
haše z vařeného vepřového masa,
masová-haše-recept,
hase recepty,
hovězí hase,
jak se dela hase,
masové hašé pečené,
jak se vaří masové hašé,
recepty vepřová haše
Suroviny:
maso vepřové,
vývar masový,
rohlík,
cibule,
sádlo,
majoránka,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
strouhanka
Komentáře (37)
Jen bych chtela ricit, opravdova haze se dela z mleteho, nebo jemne nakrajeneho, tepelne upraveneho masa, zahusteneho strouhankou, bramborem ci namocenym rohlikem, muze byt i vajickem.
V kazdem pripade bych "kutrovani" vynechala, pak uz to neni hase, ale kase
A co se týše hašé / haše, tak spisovná čeština už dnes připouští obě verze https://prirucka.ujc.cas.cz/?id=ha%C5%A1e&dotaz=ha..., stejně jako se z italských spaghetti staly normální české špagety. Jazykový vývoj nezastavíš.
D-ý den, hašé je z francouzského hachis a znamená hašé, sekaná
(hachis de boeuf - hovězí hašé; hachis de porc - vepřová hašé, sekaná; hachis á farcir - nádivková směs; hacher - sekat;
Velmi zajímavý recept na hašé je v detektivce Rexe Stouta - přidává vnitřnosti. Ahojky KH.
colombo 65
Tvůj rcp mi spíše připomíná jitrnicový prejt a ten je moc dobrý.
Takže tisíceré díky za recept, protože ten vypadá báááječně
Bod napřed...
Haše je dobrota a dávám jí bodík
Jinak k tvému dotazu ohledně původu slova "hašé" - domnívám se, že to je počeštěné anglické "hash", které má sice mnoho přenesených významů, ale jedním z nich je i sekaná, sekané maso atd...a naši předci asi převzali od anglosaských kmenů...(nebo to Angličani převzali od nás???