Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bylinková játra s červenou řepou

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 074 kJ /
974 kcal
Bílkoviny93,49 g
Tuky13,52 g
Vláknina9,73 g
Cholesterol 1,39 g
Sodík 558 mg
Sůl1,55 g
Sacharidy68,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra nakrájíme na menší kostky, opepříme. Krok 2: Řepu a zázvor nakrájíme na plátky a z obojího asi třetinu dáme stranou. Cibuli nakrájíme na jemno a dáme zpěnit do kastrolu. Krok 3: Opepřená játra vložíme na zpěněnou cibuli a orestujeme. Přidáme mletý zázvor a bylinky, podlijeme vývarem a dusíme do téměř úplného vydušení tekutiny - asi 10 min. Krok 4: Pak přidáme nasekané bylinky, červenou řepu a čerstvý zázvor, podlijeme vínem a dusíme do měkka – asi 15 min. Dochutíme např. ještě solí. Krok 5: Mezitím si odloženou řepu a zázvor nasekáme na malé kousky. Osmažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje, až zázvor hezky zrůžoví – cca 5 min. Případně připravíme podle žížalky ve fritovacím hrnci (Odkaz na recept je v Poznámce). Krok 6: Jako přílohu si uvaříme bramborovou kaši dle našeho oblíbeného receptu.Tu na talíři posypeme smaženými kousky řepy a zázvoru, přidáme játra a baštíme.

Zveřejněno 8. 11. 2010

Poznámka autorky spagetka

Recept na smažené chipsy z červené řepy podle žížalky http://www.toprecepty.cz/recept/15949-salat-s-hove...

Recept vznikl kombinacemi, neb původně to měly být játra s řepou a rýží na způsob rizota, ale rodina chtěla br.kaši.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2WLz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2WLz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Kateřina Dulavová: díky:-K, ono je vše podle chuti strávníků a my zázvor milujeme, ale je to moc dobré fakt ;-)

Kateřina Dulavová 11. 12. 2013 14:45
Výborná kombinace, jenom příště může být míň toho zázvoru. Je hodně aromatický a chuťově výrazný a přebíjí ostatní chutě. Jinak ale :yes:

Játra i řepu mám ráda,vyzkouším:-p:yes:+8

Ladi,teda koukám jak z jara.:-O Červená řepa a játra?To se musí zkusit,vážně.:-p:-p:-p

:-O:-O Játra taky můžeme:yes::yes: zajímavé, ukládám a +1 :-K

játýrka:-8ty já rád:yes::-pa takto netradičně:-8velmi zajímavé:yes:

:yes:+3

žížalko, ono to vlastně nahradilo smaženou cibulku, která se občas na kaši dává, bylo to křupavé a v puse moc dobré....;-):-p:yes::yes:

Ladko, jak vám smažená řepa chutnala?

Teda Špagetko, ty jsi se do té řepy úplně zamilovala;-)ale ona je nejen dobrá, ale i zdravá a s těmi játry to může být zajímavá chuť. Dávám ti ten 1.bodík:yes:

Tématické fráze:
smažená červená řepa, pokrmy s červenou řepou, bramborova kase s cervenou repou, rýže s červenou řepou, kuřecí játra s červenoou řepou, cervena řepa s játrou, smažená řepa, játra recepty, vepřová játra netradičně, recepty s červenou řepou, červená řepa smažená, recepty na jatra, červena řepa recepty-, červená řepa recepty, kuřecí játra netradičně, játra sřepou, pokrm s červenou řepou, jatra.repa, kureci jatra cerena repa, vepřová játra s řepou

Suroviny:
játra vepřová, řepa červená, zázvor čerstvý, cibule, bazalka čerstvá, libeček, pepř černý, zázvor mletý, vývar zeleninový, víno červené, tuk na smažení

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu