Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 225 kJ / 1 249 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 245,79 g |
Tuky | 15,77 g |
Vláknina | 5,15 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 812 mg |
Sůl | 1,91 g |
Sacharidy | 29,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kusy, jako u guláše, aby bylo dřív hotové, cibuli na menší kousky a žampiony na plátky. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme maso, které prudce restujeme, pak ztlumíme oheň a dusíme ve vlastní šťávě.
Krok 2: Když se šťáva téměř vydusí, přilijeme vodu, dáme masox, nové koření, pepř, bobkové listy, jalovec, rozmarýnu, marmeládu a dusíme tak dlouho, až je maso měkoučké.
Krok 3: Když nám začne maso měknout, přidáme žampiony, sůl a celou dobu dušení doléváme vodu, vždy tolik, kolik chceme omáčky. Nakonec do smetany rozmícháme mouku, vlijeme do omáčky, dochutíme, promícháváme a při tom chvíli necháme bublat.
Zveřejněno 12. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Divoká konina nebo hovězí na žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j8XP
Moje poznámka
Divoká konina nebo hovězí na žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j8XP
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 2 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 8 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 22 hodinami
Zapečené barbecue fazole
Přidáno před 22 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Obyčejná hrnková buchta s banány a malinami
Sian5 před 35 minutami
Pikantní plněné papriky
Pizla před 54 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Eva_caramba před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Petulka89 před 1 hodinou
Výborné kynuté těsto na cokoli
Betes před 1 hodinou
Cuketový bramborák
Betes před 1 hodinou
Banánová bábovka
Verunkavh před 1 hodinou
Hrnkový koláč s tvarohem, povidly a drobenkou
rozinka370 před 1 hodinou
Těsto na pizzu
Olympus před 2 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
1PettRa před 2 hodinami
Tématické fráze:
hovězí na žampionech,
konina,
hovězí krk na žampionech,
konina recepty,
hovězí guláš na žampionech,
recepty z konského masa,
hovězí medailonky na žampionech,
hovězí kostky na žampionech,
hovezi na zampionech recept,
recept hovězí krk na žampionech,
hovezi hrudi na houbach,
hovězi krk na štavě,
dušené hovězí na žampionech,
hovezi platek na zampionech,
hovezi krk se zampiony,
hovezi na houbach,
kolik soli na hovězí krk,
konina na smetaně,
hovezi krk, zampiony,
recepty na koninu
Suroviny:
maso koňské,
cibule,
žampióny,
koření nové koření,
pepř,
bobkový list,
jalovec,
rozmarýn,
masox,
citron,
marmeláda višňová,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
olej,
sůl
Komentáře (18)
měla jsem hovězí krk,místo žampionů jsem dala sušené houby od Ivy
smetanu jsem nedávala
celé jsem to dělala v PH
je to výborné,dávám ti další bodík a foto
ale s tou hovězinkou to bude jistojistě mňám
Koník,nebo kravička-nohu si může zlomit každý
(jen doufám, že se tu nevyrojí xyz různých komentářů o chudáčcích koníčcích, už se to tu probíralo 100000x