Srnčí kýta na smetaně
Jakmile jednou ochutnáte zvěřinu, hned si ji zamilujete. Máme pro vás podrobný recept, jak připravit srnčí kýtu s divokým kořením a smetanovo-zeleninovou omáčkou. Srnčí kýta se skvěle hodí jako součást slavnostního oběda. Podávejte ji nejlépe s kynutým či karlovarským knedlíkem.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 602 kJ / 2 534 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,70 g |
Tuky | 251,40 g |
Vláknina | 20,30 g |
Cholesterol | 395 mg |
Sodík | 3,76 g |
Sůl | 9,40 g |
Sacharidy | 43,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Srnčí kýtu odblaníme a potřeme směsí rozpuštěného másla a koření na divočinu. Necháme uležet v chladu alespoň přes noc.
Krok 2: Druhý den prošpikujeme slaninou a osolíme.
Krok 3: Do pekáče vložíme zeleninu, koření a kýtu.
Krok 4: Podlijeme vodou, dáme do trouby a pečeme na 160-170 °C asi 3 hodiny, zakryté alobalem, aby maso nevyschlo.
Krok 5: Když je maso měkké, vyndáme ho z pekáče, nakrájíme na plátky a uchováme v teple.
Krok 6: Ze zeleniny vybereme koření, přelijeme ji spolu s výpekem do většího hrnce a rozmixujeme, případně i propasírujeme.
Krok 7: Omáčku zjemníme smetanou, podle potřeby můžeme zahustit hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě.
Krok 8: Dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou.
Krok 9: Podáváme s knedlíkem dle chuti.
Zveřejněno 1. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srnčí kýta na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XMXg
Moje poznámka
Srnčí kýta na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XMXg
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 25 minutami
Cuketové sushi
Přidáno před 12 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 13 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 21 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 14 minutami
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 1 hodinou
Jahodové muffins
kahus308 před 1 hodinou
Meruňkový koláč
Evellinka před 1 hodinou
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 3 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 3 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 8 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 9 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 10 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 10 hodinami
Tématické fráze:
srnčí kýta recepty,
srnči svičkova na smetaně,
srnčí kýta,
srnci svickova na smetane recept,
recept na srnčí kýtu,
srnci kyta recept,
kýta na smetaně,
divocina na smetane,
recepty srnčí kýta,
srnec na smetaně,
srnčí maso na smetaně,
recept srnči kýta,
svíčková na smetaně z divočiny,
kanci kyta na smetane,
recepty ze srnčí kýty,
recepty na srnčí kýtu,
svíčková z divočiny,
srnčí svíčková,
recept na srnčí kýta,
recepty divočina srnčí
Suroviny:
kýta srnčí,
máslo,
koření na divočinu,
slanina uzená,
směs zeleninová mražená,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
sůl,
cukr,
šťáva citronová
Komentáře (5)