Srnčí kýta na smetaně
Jakmile jednou ochutnáte zvěřinu, hned si ji zamilujete. Máme pro vás podrobný recept, jak připravit srnčí kýtu s divokým kořením a smetanovo-zeleninovou omáčkou. Podávejte ji nejlépe s kynutým či karlovarským knedlíkem.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 602 kJ / 2 534 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,70 g |
| Tuky | 251,40 g |
| Vláknina | 20,30 g |
| Cholesterol | 395 mg |
| Sodík | 3,76 g |
| Sůl | 9,40 g |
| Sacharidy | 43,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Srnčí kýtu odblaníme a potřeme směsí rozpuštěného másla a koření na divočinu. Necháme uležet v chladu alespoň přes noc.
Krok 2: Druhý den rozehřejeme troubu na 160 °C. Maso prošpikujeme slaninou a osolíme.
Krok 3: Do pekáče vložíme mraženou zeleninu, koření a připravenou kýtu. Zakryjeme alobalem, aby maso nevyschlo.
Krok 4: Podlijeme vodou, dáme do trouby a pečeme asi 3 hodiny.
Krok 5: Když je maso měkké, vyndáme ho z pekáče, nakrájíme na plátky a uchováme v teple.
Krok 6: Ze zeleniny vybereme koření, přelijeme ji spolu s výpekem do většího hrnce a rozmixujeme, případně i propasírujeme.
Krok 7: Omáčku zjemníme smetanou. Podle potřeby můžeme zahustit hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě. Pokud zahustíme moukou, tak omáčku ještě provaříme alespoň 15 minut.
Krok 8: Dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou.
Krok 9: Podáváme s knedlíkem dle chuti.
Zveřejněno 1. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srnčí kýta na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XMXg
Moje poznámka
Srnčí kýta na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XMXg
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 1 hodinou
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 1 hodinou
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 1 hodinou
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 1 hodinou
Datlové kuličky
Přidáno před 5 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 28 minutami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 1 hodinou
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 1 hodinou
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 2 hodinami
Bramborové šulánky s mákem
ZlataG před 2 hodinami
Vaječný koňak
Vigousek před 3 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
JitkaVyk před 4 hodinami
Tvarohová štola
Pavlina3 před 4 hodinami
Vepřové nudličky v pikantní omáčce s houbami a sýrem
Jan Nemec před 4 hodinami
Rychlé a snadné vepřové nudličky - fofr večeře
Trol60 před 5 hodinami
Tématické fráze:
srnčí kýta recepty,
srnči svičkova na smetaně,
srnčí kýta,
srnci svickova na smetane recept,
recept na srnčí kýtu,
srnci kyta recept,
kýta na smetaně,
divocina na smetane,
recepty srnčí kýta,
srnec na smetaně,
srnčí maso na smetaně,
recept srnči kýta,
svíčková na smetaně z divočiny,
kanci kyta na smetane,
recepty ze srnčí kýty,
recepty na srnčí kýtu,
svíčková z divočiny,
srnčí svíčková,
recept na srnčí kýta,
recepty divočina srnčí
Suroviny:
kýta srnčí,
máslo,
koření na divočinu,
slanina uzená,
směs zeleninová mražená,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
sůl,
cukr krystal,
šťáva citronová
Komentáře (5)