Srnčí kýta na smetaně
Jakmile jednou ochutnáte zvěřinu, hned si ji zamilujete. Máme pro vás podrobný recept, jak připravit srnčí kýtu s divokým kořením a smetanovo-zeleninovou omáčkou. Podávejte ji nejlépe s kynutým či karlovarským knedlíkem.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 602 kJ / 2 534 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 14,70 g | 
| Tuky | 251,40 g | 
| Vláknina | 20,30 g | 
| Cholesterol | 395 mg | 
| Sodík | 3,76 g | 
| Sůl | 9,40 g | 
| Sacharidy | 43,00 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Srnčí kýtu odblaníme a potřeme směsí rozpuštěného másla a koření na divočinu. Necháme uležet v chladu alespoň přes noc.
	Krok 2: Druhý den rozehřejeme troubu na 160 °C. Maso prošpikujeme slaninou a osolíme.
	Krok 3: Do pekáče vložíme mraženou zeleninu, koření a připravenou kýtu. Zakryjeme alobalem, aby maso nevyschlo.
	Krok 4: Podlijeme vodou, dáme do trouby a pečeme asi 3 hodiny.
	Krok 5: Když je maso měkké, vyndáme ho z pekáče, nakrájíme na plátky a uchováme v teple.
	Krok 6: Ze zeleniny vybereme koření, přelijeme ji spolu s výpekem do většího hrnce a rozmixujeme, případně i propasírujeme.
	Krok 7: Omáčku zjemníme smetanou. Podle potřeby můžeme zahustit hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě. Pokud zahustíme moukou, tak omáčku ještě provaříme alespoň 15 minut.
	Krok 8: Dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou.
	Krok 9: Podáváme s knedlíkem dle chuti.
Zveřejněno 1. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Srnčí kýta na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XMXg
Moje poznámka
					
				
Srnčí kýta na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XMXg
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 9 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 11 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 5 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 7 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 8 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 9 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 10 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 10 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 11 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 11 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 11 hodinami
						Tématické fráze:
						
							srnčí kýta recepty, 
						
						
							srnči svičkova na smetaně, 
						
						
							srnčí kýta, 
						
						
							srnci svickova na smetane recept, 
						
						
							recept na srnčí kýtu, 
						
						
							srnci kyta recept, 
						
						
							kýta na smetaně, 
						
						
							divocina na smetane, 
						
						
							recepty srnčí kýta, 
						
						
							srnec na smetaně, 
						
						
							srnčí maso na smetaně, 
						
						
							recept srnči kýta, 
						
						
							svíčková na smetaně z divočiny, 
						
						
							kanci kyta na smetane, 
						
						
							recepty ze srnčí kýty, 
						
						
							recepty na srnčí kýtu, 
						
						
							svíčková z divočiny, 
						
						
							srnčí svíčková, 
						
						
							recept na srnčí kýta, 
						
						
							recepty divočina srnčí
						
					
						Suroviny:
						
							kýta srnčí, 
						
						
							máslo, 
						
						
							koření na divočinu, 
						
						
							slanina uzená, 
						
						
							směs zeleninová mražená, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							pepř celý, 
						
						
							smetana ke šlehání, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							sůl, 
						
						
							cukr krystal, 
						
						
							šťáva citronová
						
					
	
			
	
	
	
	
Komentáře (5)