Moje silvestrovská kapustnica (zelňačka)
Tato klasická slovenská sváteční polévka je plná výborných surovin. Zelí, několik druhů masa, klobásky, houby, feferonky - to vše vydá při dlouhém vaření své chutě polévce, která vás zaručeně zasytí.
Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 014 kJ / 4 305 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 372,80 g |
| Tuky | 223,43 g |
| Vláknina | 102,71 g |
| Cholesterol | 980 mg |
| Sodík | 4,06 g |
| Sůl | 8,45 g |
| Sacharidy | 151,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do veľkého hrnca dáme trochu premytú a pokrájanú kapustu, nepokrájané mäso a klobásy, feferónky a zalejeme 1,5-2 litrami vody.
Krok 2: Varíme na slabom plameni najmenej 3 hodiny. Občas premiešame, aby sa mäso a klobásy rozpadli na menšie kusy.
Krok 3: Keď je mäso mäkké, vyberieme z hrnca kosti z bôčika a 15-20 minút pred koncom pridáme namočené huby.
Krok 4: Nakoniec primiešame prelisovaný cesnak. Nezahusťujeme! Na tanieri pridáme ku kapustnici kôpku smotany. Podávame s celozrnným chlebom.
Zveřejněno 1. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje silvestrovská kapustnica (zelňačka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5WM8
Moje poznámka
Moje silvestrovská kapustnica (zelňačka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5WM8
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 17 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 22 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 6 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 8 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 8 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 8 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 9 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 9 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 10 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 10 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 10 hodinami
Tématické fráze:
zelňačka,
zelňačka recept,
kapustnica,
recept zelňačka,
maďarská zelňačka,
madarská kapustnica,
recepty zelnacka,
zelňačka recepty,
kapustnica recept,
kapustnica krkonošská,
silvestrovská zelnice,
gombasecká klobása recept,
madarska zelnice,
maďarská kapustnice,
recepty na zelnacku,
varime zelnacku,
sylvestrovská zelnice,
zelnacka madarska,
gombasecka zelnačka,
sivestrovska zelnacka
Suroviny:
zelí,
voda,
kýta vepřová,
bůček,
kližka hovězí,
plecko telecí,
krkovice uzená,
klobása,
klobása,
houby sušené,
feferonka,
česnek,
smetana zakysaná
Komentáře (15)
No je, ale patří to k tradici, že