Suroviny
Porce: 2 veky,nebo 16ks housek(rohlíků)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 179 kJ / 2 433 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,23 g |
| Tuky | 58,29 g |
| Vláknina | 22,55 g |
| Cholesterol | 274 mg |
| Sodík | 6,56 g |
| Sůl | 16,34 g |
| Sacharidy | 381,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do domácí pekárny vložíme všechny uvedené suroviny tak,jak jsou po sobě napsané, uzavřeme, zapneme a navolíme program Těsto-hnětení,kynutí těsta bez pečení.
Krok 2: Po ukončení programu pekárnu vypneme,těsto přendáme na vál,nebo pracovní podložku-podmoučovat není třeba.
Krok 3: Těsto ještě rukama trochu propracujeme a vytvarujeme tvar,jaký chceme mít.Já jsem utvořila 2 veky
Krok 4: .Přendáme na plech vyložený pečícím papírem,nebo silikonovou podložkou a necháme pod utěrkou ještě 15 minut kynout.
Krok 5: Mezitím si zapneme na plný výkon troubu na rozehřátí.
Krok 6: Po 15 minutách pečivo pomažeme rozšlehaným bílkem s trochou soli a dáme do trouby na 3/4výkon na 18 minut upéct. Já peču 9 minut, pak plech vytáhnu dám z druhé strany a dalších 9 minut peču.Pokud si nebudete jisti,je-li opravdu upečeno-vyzkoušíte zapíchnutím špejle do pečiva.
Zveřejněno 28. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kefírovo-semínkové veky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GwN5
Moje poznámka
Kefírovo-semínkové veky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GwN5
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka s Lučinou (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 1 hodinou
Vývar z mletého masa
Přidáno před 1 hodinou
Dietní tvarohová pomazánka
Přidáno před 2 hodinami
Cukroví s pistáciovým krémem zdobené pistáciemi
Přidáno před 4 hodinami
Ricottové knedlíčky s jahodami podle Jana Punčocháře
Přidáno před 5 hodinami
Dietní kuřecí prso s bramborovou kaší
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dušené srbské rizoto s mletým masem
Lucinka_pucinka před 17 minutami
Nejlepší marokánky
marketa.volsicka před 19 minutami
Sněhové pusinky/kokosky, které se mi vždy povedly
Davidook21 před 20 minutami
Kuřecí přírodní plátek
vitekdolivka před 30 minutami
Fofr broskvový koláč
Martula před 1 hodinou
Domácí langoše
Jan Nemec před 1 hodinou
Plněné ořechy
Jan Nemec před 1 hodinou
Nadýchaný císařský trhanec - Kaiserschmarren
Modemo před 2 hodinami
Jablečné lívance
oldlhot před 3 hodinami
Tématické fráze:
housky z kefíru,
semínkové housky,
domaci seminkove rohlíky,
veka recept,
semínkové hrudky,
recept na domaci seminkove housky,
kefírové housky,
pečení večky,
semínkové pečivo,
seminkova houska recept,
housky kefír,
recepty veky,
proteinové housky skefírem,
kefírovo semínkový chleb,
rohlíky semínkové,
opečená veka nebo houska,
domaci seminkove pecivo bez,
seminkove suchary,
recept na veky a housky,
semínková mouka a kynutí
Suroviny:
kefír,
voda,
olej,
sůl,
cukr,
mouka chlebová,
semínka lněná,
semínka sezamová,
mák,
mouka hladká,
kvasnice,
vejce
Komentáře (16)
Už jsi po Jikotce další,co píše,že jsi musela trošku tekutiny přidat
Já jen pro informaci přidám ještě jednu fotku ze včerejšího pečení,kde je vidět i mouka.Je jich víc druhů a já používám tady tuto
Sama jsem byla mile překvapená tou hezkou strukturou po rozkrojení
Jiřinko-moc Ti děkuji za odzkoušení a velice krásnou fotku
Ano,dělám to teď z toho domácího kefíru
Ivulinko-zastav se ale honem,měla jsem ještě polovinu ze včerejší pomazánky a už mizí z talíře