Maďarský krůtí perkelt se zelím
Kombinace jemného dušeného krůtího masa, sladkokyselého zelí a výrazné omáčky vytváří dokonalý chuťový zážitek. Maďarská pohostinnost tu začíná u stolu a končí když se talíř leskne prázdnotou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 282 kJ / 1 262 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 107,51 g |
| Tuky | 47,39 g |
| Vláknina | 21,10 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 2,05 g |
| Sůl | 5,05 g |
| Sacharidy | 61,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji zpěníme oloupané a nakrájené cibule. Přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka opečeme.
Krok 2: Osolíme, zaprášíme paprikou, promícháme a podlijeme trochou vývaru nebo vody. Necháme asi 15 minut dusit a pustit šťávu.
Krok 3: Poté přihodíme jalovec, bobkový list, pepř a tymián (nemusí být).
Krok 4: Vmícháme scezené kysané zelí, oloupaný a najemno nastrouhaný syrový brambor. Podlijeme vínem, promícháme a dusíme skoro do měkka.
Krok 5: Ke konci přidáme pokrájené papriky a dovaříme asi 15 minut.
Zveřejněno 13. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maďarský krůtí perkelt se zelím
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BRwk
Moje poznámka
Maďarský krůtí perkelt se zelím
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BRwk
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 3 hodinami
Rychlá a výborná majonéza z vařených vajec
Přidáno před 4 hodinami
Teplý fazolový salát s mrkví a kapustičkami
Přidáno před 4 hodinami
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 8 hodinami
Štrúdl s jablky podle maminky
Přidáno před 18 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová štola
Pavlina3 před 13 minutami
Vepřové nudličky v pikantní omáčce s houbami a sýrem
Jan Nemec před 20 minutami
Rychlé a snadné vepřové nudličky - fofr večeře
Trol60 před 1 hodinou
Pravý vepřový guláš
Sima1996 před 1 hodinou
Výborný piškotový korpus na dorty
lenkadra před 1 hodinou
Vanilkové rohlíčky
PetraLA před 2 hodinami
Perníčky podle Mišky Kuličky
Janinka1135 před 3 hodinami
Krůtí maso na kari se smetanou
josef.ridic před 3 hodinami
Rýžový nákyp
josef.ridic před 3 hodinami
Jablečný koláč našich babiček
[email protected] před 4 hodinami
Tématické fráze:
krůtí stehna se zelím,
perkelt z krutiho masa,
madarský perkelt,
krůtí stehno se zelím,
krůtí guláš se zelím,
krůtí se zelím,
kruti tokan,
krůtí perklet,
recept na maďarsky perkelt,
v kuchyni vzdy otevreno,
maďarský perkelt recept,
perkelt recept,
kuřecí perkelt se zelím,
kruti maso se zelim,
perkel,
krutí maso perkelt,
parkelt,
tokan z krutiho masa,
madarské zelí recepty,
maďarské krutí prsa
Suroviny:
maso krůtí,
zelí kysané,
brambory,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá bílá,
cibule,
víno bílé,
vývar masový,
bobkový list,
tymián,
jalovec,
pepř celý,
koření paprika maďarská,
sůl,
olej
Komentáře (43)
tu krásu nesmírnou objevila. Mám z toho upřímnou radost a vím, že je za tím obrovské množství práce. Podle Vašich rcp vařím často, máte "naše" chutě. Na blogu je více prostoru pro komunikaci. Tak se těším. Ještě jednou moc a moc gratuluji. Invence Vám nechybí, Váš blog nebude mít o návštěvy nouzi, a proč taky, když je "V kuchni vždy otevřeno", že? Už ten název je tak empatický ... a sympatický
A děkuji moc za zprávu ohledně tohoto receptu
Obrovská gratulace.
bodík už proběhl, dnes jen foto jako důkaz
vymýšlím, co dobrého uvařit, víííš
Pajaska:
Andrejko,zelíčko je v sudu.Recept vypadá dobře.
nezbylo, že
Jinak OK.
Ale jinak to bude dobrota.