Španělské ptáčky z mletého masa
Španělský ptáček je klasický recept z plátků hovězího masa, které jsou naplněné a zamotané. Pokud chcete připravit levnější variantu, zkuste připravit ptáčky z mletého masa. Vznikne skvělý pokrm téměř stejné chuti.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 910 kJ / 2 130 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,11 g |
Tuky | 143,19 g |
Vláknina | 15,50 g |
Cholesterol | 1,36 g |
Sodík | 2,34 g |
Sůl | 5,29 g |
Sacharidy | 60,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme trochu vody, vejce a malé množství strouhanky.
Krok 2: Z masa vytvoříme 4 placky a potom pokračujeme jako u ptáčků z plátků masa.
Krok 3: Potřeme je hořčicí a posypeme nakrájenou cibulkou. Položíme špalíček slaniny, kousek párku, čtvrtku vajíčka, kyselou okurku. Placku stočíme a důkladně umačkáme.
Krok 4: Ptáčky můžeme připravovat na kousku potravinářské fólie, za pomoci této fólie se dají dobře stočit a umačkat. Nezapomeneme fólii před tepelnou úpravou odstranit.
Krok 5: Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a na ni položíme ptáčky. Ze všech stran opečeme, aby se maso zatáhlo. Podlijeme vodou a dusíme.
Krok 6: Měkké ptáčky vyjmeme a šťávu zahustíme trochou vody, ve které jsme rozmíchali lžíci hladké mouky a lžíci plnotučné hořčice.
Krok 7: Necháme dobře provařit a maso vrátíme zpět do šťávy. Již jen krátce prohřejeme a podáváme.
Zveřejněno 3. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Španělské ptáčky z mletého masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oY0N
Moje poznámka
Španělské ptáčky z mletého masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oY0N
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Salát Coleslaw
FrantisekHr. před 1 hodinou
Znojemská omáčka
Komtesina před 9 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 9 hodinami
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 9 hodinami
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 10 hodinami
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 10 hodinami
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 10 hodinami
Zelná pečeně
radekfiala před 11 hodinami
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 11 hodinami
Kuřecí roláda s játry
Sahula před 11 hodinami
Tématické fráze:
mleté maso recepty,
recepty z mletého masa,
spanelske ptacky,
ptáčci z mletého masa,
co z mletého masa,
mletá masa,
ptacek z mleteho masa,
ptacky recept,
mleté vepřové maso recepty,
ptacky,
spanelsky ptacek,
recept na spanelske ptacky,
španělské ptáčky recept,
co udělat z mletého masa,
ptáčci z hovězího masa,
španělský ptáček z hovězího masa,
španělský ptáček z mletého,
mlety spanelsky ptacek,
recept z mleteho masa,
vepřové ptáčky, udělat dobrou šťávu
Suroviny:
maso mleté,
voda,
strouhanka,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
slanina,
vejce,
okurky sterilované,
párky,
cibule,
hořčice,
olej,
cibule,
mouka,
hořčice
Komentáře (159)
Hančina nádherná fotka mi dělá chutě
páreček a kys.okurku rozsekané na kostičky a chvilinku provařila. Podávala jsem to s rýži.
Všem to moc chutnalo a o víkendu to budu dělat zas, tentokrát s knedlíkem. Moc dík.