Žebírka z Kolkovny
Vepřová žebírka, dokonale upečená v troubě, budou krásně chutná a šťavnatá. Jejich skvělou chuť jim dodá příjemně nasládlá a voňavá marináda. Vašim strávníkům se budou doslova dělat boule za ušima.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 838 kJ / 1 156 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 41,41 g |
| Tuky | 105,08 g |
| Vláknina | 2,94 g |
| Cholesterol | 120 mg |
| Sodík | 166 mg |
| Sůl | 0,24 g |
| Sacharidy | 8,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřový bok nakrájíme podél kosti na kousky. Dáme do hrnce s vodou (maso by mělo být ponořené). Přidáme pepř, bobkový list, sůl a nové koření. Vaříme na mírném ohni asi hodinu a půl.
Krok 2: Do velké mísy připravíme marinádu. Česnek oloupeme a prolisujeme. Olej, pivo, prolisovaný česnek a koření promícháme.
Krok 3: Po uvaření dáme maso do připravené mísy s marinádou a necháme hodinu odležet.
Krok 4: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 5: Maso přendáme i s marinádou do pekáčku. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut z každé strany. Průběžně poléváme šťávou.
Zveřejněno 22. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žebírka z Kolkovny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jAL5
Moje poznámka
Žebírka z Kolkovny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jAL5
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 17 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 18 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 19 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené těstoviny s mletým masem
Vytvarnik před 14 minutami
Panenka v sýrovém těstíčku
Sahula před 14 minutami
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Priserka před 55 minutami
Domácí česnečka
Milan68 před 1 hodinou
Vepřové výpečky II
DunkaStehlikova1975 před 1 hodinou
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 1 hodinou
Plovdivské maso
PaveL2002 před 2 hodinami
Vepřová panenka se švestkama
lumir.pecka před 3 hodinami
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 4 hodinami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 4 hodinami
Tématické fráze:
zebra z kolkovny,
vepřový bok s kostí recepty,
vepřovy žebirka na pivu,
koření na žebírka,
zebirka recept,
žebírka,
žebírko na pive,
recept na žebírka,
pečená žebírka na obíračku,
žebra kolkovna,
vepřový bok s kostí recept,
recepty obíračka,
vepřová žebra kolkovna,
vepřová žebírka kolkovna,
veprovy bok bez kosti recept,
veprova obiracka,
vepřové žebírka v pikantní marinádě,
veprovy zebirka,
když je.ridka marinada,
marináda na obíračku
Suroviny:
bok vepřový,
koření nové koření,
pepř černý,
bobkový list,
sůl,
pivo světlé,
olej,
česnek,
paprika sušená sladká,
koření oregáno,
rozmarýn,
chilli,
med,
sůl
Komentáře (32)
Bod ode mě je tu už dávno...