Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 580 kJ / 2 529 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,99 g |
Tuky | 5,38 g |
Vláknina | 31,02 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,70 g |
Sůl | 16,79 g |
Sacharidy | 554,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny na vývar očistíme, omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou (lehce nad uroven masa), přivedeme k varu, ztlumime na minimum a pozvolna vaříme 1 hodinu.
Krok 2: Než se uvaří vývar, připravíme si suroviny na rizoto. Lilek a brambory po očistěni nakrájíme na větší kostky, mrkev na silné proužky. Květák rozdělíme na růžičky. Lilek osolíme a necháme 20 minut vypotit.
Krok 3: Mezitím všechnu syrovou zeleninu osmažíme ve větší vrstvě oleje dozlatova.
Krok 4: Stejným způsobem osmažíme i vypocený lilek. Osmaženou zeleninu přendáme na papirový ubrousek, necháme okapat přebytečný olej.
Krok 5: Z uvařeného vývaru vyndáme kousky kuřete a cibuli, necháme okapat. Vývar přecedíme.
Krok 6: Částečně zchladlá kuřecí stehna osmažíme stejnym zpusobem, jako jsme smažili zeleninu, dozlatova. Přendáme na papirový ubrousek a necháme odkapat tuk.
Krok 7: Rýži důkladně propláchneme studenou i teplou vodou, dáme do hrnce s vyššim okrajem, přidáme osmaženou zeleninu, cibuli z vývaru, koření, sůl, promicháme a zalijeme kuřecím vývarem (lehce nad úroveň zeleniny a rýže). Dle potřeby dále podléváme vývarem. Pod pokličkou vaříme do změknutí rýže cca 40 minut. Behem vareni asi 2x promichame.
Krok 8: Nakonec přidáme osmažená kuřecí stehna.
Podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Zveřejněno 1. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Arabské rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YqQK
Moje poznámka
Arabské rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YqQK
Nejnovější recepty
Cuketová bábovka s kakaem a banánem
Přidáno před 1 hodinou
Pečený holandský řízek
Přidáno před 11 hodinami
Banánové muffiny s kousky čokolády
Přidáno před 18 hodinami
Tvarohové knedlíčky plněné švestkami
Přidáno před 19 hodinami
Čalamáda
Přidáno před 19 hodinami
Švestkový crumble s ořechy
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá rajská polévka
Petulice před 44 minutami
Hovězí tokáň na víně - oblíbené jídlo Václava Havla
IBera před 46 minutami
Králík v marinádě
Kaatrin před 1 hodinou
Rychlá kefírová bublanina se švestkami
Petulice před 1 hodinou
Špízy s marinovaným masem
michaelatomastikova999 před 2 hodinami
Kynuté knedlíky se sladkou náplní
Petule123 před 2 hodinami
Větrníky - habáni
wimra před 4 hodinami
Plněné bagetky s míchanými vajíčky
chodura.bronislav před 4 hodinami
Tenký koláč z tvarohu a švestek s drobenkou
esso před 11 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 13 hodinami
Tématické fráze:
arabske recepty,
cizokrajná zelenina,
cizokrajné recepty,
lilek rizoto,
rizoto lilek,
rizoto s lilkem,
lilkové rizoto,
rizoto s kořenovou zeleninou,
lilek rizotzo,
rizoto z lilku,
cizokrajná kořenová zelenina,
cizokrajná kořenová zelenina,
cizokrajný recept,
arabské kuřecí rizeto,
risoto s lilkem,
arabská zelenina,
české rizoto recepty,
arabské jídlo a suroviny,
lilkove risoto,
rizoto recept
Suroviny:
stehno kuřecí,
mrkev,
cibule,
česnek,
celer řapíkatý,
nať petrželová,
sůl,
pepř celý,
mrkev,
květák,
lilek,
brambory,
rýže,
koření 7 koření,
olej,
sůl
Komentáře (20)
Geranium je výtažek získaný z pelargonií, zíráááám