Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 826 kJ / 914 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,62 g |
Tuky | 95,36 g |
Vláknina | 2,88 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 13 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 11,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozehřejeme troubu na 200°C, lilek položíme na plech a pečeme dokud nezměkne.
Krok 2: Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno.
Krok 3: Vychladlý lilek rozkrojíme, vydlabeme dužinu a vidličkou ji rozmělníme. Smícháme s nakrájenou cibulí a rajčaty, osolíme, opepříme a zašleháme olej, který přiléváme tenkým praménkem.
Krok 4: Dáme vychladit a před podáváním posypeme čerstvě nakrájenou petrželkou.
Zveřejněno 30. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilek jako kaviár II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1jzo
Moje poznámka
Lilek jako kaviár II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1jzo
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 4 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 7 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 9 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 13 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 2 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 3 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 4 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 4 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 4 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 5 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 5 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 7 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 7 hodinami
Tématické fráze:
kaviár z lilku,
kaviár chudých,
lilek recepty,
kaviár,
recepty z lilku,
falesny kaviar z lilku,
kaviár recepty,
recept lilek,
falešný kaviár,
zeleninový kaviár,
kaviar pro chude,
kaviár z lilku recept,
recepty kaviar,
kaviár recept,
kapří kaviár,
lilek recept,
kaviár chudých recept,
recepty kaviár z lilku,
lilek-kaviár,
recepty lilek
Suroviny:
lilek,
rajče,
cibule šalotka,
olej olivový,
sůl,
pepř
Komentáře (7)
Plátky světlého toustového chleba potírám máslem, popráším směsí provensálských bylinek a česneku a peču při 200°C deset minut.
Namažu vychladlou směs na horké topinky a říkáme tomu "tatarák z lilku".