Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dhal z červené čočky se špenátem a rajčaty

Dhal je indické luštěninové jídlo, které si oblíbíte díky rychlé přípravě a výborné chuti. Chuť a krásnou vůni dodá jídlu směs koření garam masala a zázvor a kurkuma, které pro intenzivnější chuť opečeme na oleji. Podáváme s rýží nebo indickým chlebem či plackami.

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aadulka aadulka

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 913 kJ /
1 174 kcal
Bílkoviny51,54 g
Tuky26,53 g
Vláknina55,95 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,68 g
Sůl4,20 g
Sacharidy155,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Krok 2: Na oleji orestujeme cibuli do změknutí, poté přidáme česnek, zázvor a kurkumu a zhruba 1 minutu opékáme. Krok 3: Přidáme propláchnutou čočku a vývar a přivedeme k varu. Na mírném ohni pak vaříme asi 5 minut. Krok 4: Dále přidáme rajčata i s nálevem a pokud máme špenát mražený, přidáme ho v tuto chvíli. Vaříme dalších 10 minut, dokud čočka nezměkne a dokud se nevsákne tekutina. Pokud je potřeba, přidáme trochu horké vody. Krok 5: Pokud máme špenát čerstvý přidáme nyní, dochutíme kořením garam masala a solí. Ještě chvíli prohříváme. Krok 6: Podáváme s pečivem nebo rýží.

TIP: Jak se vaří z červené čočky

Zveřejněno 11. 2. 2013

Poznámka autorky aadulka

Zdroj: Časopis Apetit, prosinec 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gXOD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gXOD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Líbí se mi jak jsou indická jídla skvělé vychucená. :-*

Výborné jídlo :yes:

Červená čočka je parádní a tento recept vypadá skvěle. Všiml jsem si, že v receptu není použitý žádný živočišný produkt, takže určitě to vyzkouším. Naposledy jsem dělal z červené čočky toto: http://www.vegmania.cz/recepty/pikantni-cervena-co...

.. vařila jsem už několikrát a je to moc dobré :yes: Já jenom na závěr přidávám maličko smetany, snad to není nic proti ničemu :-) ale nám to tak chutná.

Martina: Určitě lze podávat i s kuskusem ;-)

hodí se k tomu treba i kus kus nebo ryze?:)

Pěkný recept:yes:, asi bych využila ještě zbytek mangoldu;-)

....tak to už vím, co budu mít dnes k večeři....:-p
Posílam bodik:yes:

Tématické fráze:
čočka se špenátem, červená čočka recepty, recepty z červené čočky, červená čočka recept, apetit červená čočka, čočka červená recepty, dhal, černá čočka se špenátem, cervena cocka, recept cervena cocka, čočka dhal, čočkový dhál, dahl z červené čočky, cocka apetit, červená čočka apetit, dhál recept, špenát s rajčaty, čočka špenát, dhal čočka, dhal s červenou čočkou

Suroviny:
olej, cibule, zázvor čerstvý, kurkuma, čočka červená, rajče sterilované krájené, vývar zeleninový, koření garam masala, špenát listový, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu