Kynutý cukeťák s uzeným
Oblíbenou letní zeleninou je bezesporu cuketa, je nízkokalorická a obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek. Využít se dá ve spoustě pokrmů, ať už slaných, nebo sladkých. Připravte kynutý cukeťák s uzeným masem – zmizí okamžitě!
Suroviny pro 1 plech
Hluboký plech o rozměrech přibližně 40 × 30 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 646 kJ / 4 457 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,56 g |
Tuky | 63,65 g |
Vláknina | 65,96 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 355 mg |
Sůl | 0,67 g |
Sacharidy | 802,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pekáč dostatečně vymažeme olejem nebo sádlem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 2: Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Uzené maso pokrájíme na menší kostky.
Krok 3: Cuketu nahrubo nastrouháme, osolíme a vložíme do cedníku. Necháme asi půlhodinu vypotit, poté pořádně vymačkáme veškerou tekutinu.
Krok 4: Cuketu přendáme do mísy a zalijeme horkým mlékem. Promícháme a rozdrobíme kostku droždí. Přidáme špetku cukru, osolíme, rozklepneme vejce, přilijeme olej nebo sádlo, přidáme česnek, promnutou majoránku, uzené maso, promícháme a přisypeme postupně po částech mouku.
Krok 5: Těsto pořádně zapracujeme a necháme na teplém místě vykynout.
Krok 6: Do vymazaného pekáče urovnáme těsto a necháme ještě chvilku vykynout.
Krok 7: Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C zhruba 40 minut do zlatova. Jakmile se nám utvoří pevný povrch, potřeme shora olejem nebo sádlem (i několikrát během pečení).
Zveřejněno 26. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynutý cukeťák s uzeným
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qoAR
Moje poznámka
Kynutý cukeťák s uzeným
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qoAR
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 15 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 19 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 21 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno 18. 9. 2025 11:38:51
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová polévka s pohankou
TondaJ před 8 minutami
Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
IvonaSch před 28 minutami
Domácí kmínový chleba
AjkaS před 34 minutami
Kapustičky v kari omáčce
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 50 minutami
Kuřecí smetanový pekáček
mar.bystricka před 1 hodinou
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
janatka před 2 hodinami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 2 hodinami
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 3 hodinami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 3 hodinami
Tématické fráze:
cukeťák,
kynutý bramborák z cukety,
cukeťáček,
recept cukeťák,
cuketak na slano,
recept na cukeťák,
hrnkový slaný kynutý cukeťák,
cukeťák s uzeným masem,
cukeťák na plech,
všechno co mám ráda cukeťák,
cuketová nádivka se strouhankou,
cukeťák recept,
cuketová nádivka s krupičkou,
cukeťák buchta,
cuketak se syrem,
cuketaky bez brambor s uzenym,
cuketová buchta s uzeným,
cukeťák na plech s uzenym,
cuketa bramborak kynuty,
cukeťák na plech video
Suroviny:
cuketa,
maso uzené,
mouka hrubá,
mléko,
vejce,
droždí čerstvé,
olej,
majoránka,
česnek,
cukr,
sůl
Komentáře (42)