Kynutý cukeťák s uzeným
Oblíbenou letní zeleninou je bezesporu cuketa, je nízkokalorická a obsahuje též mnoho zdraví prospěšných látek. Využít se dá ve spoustě pokrmů, ať už slaných, nebo sladkých. Připravte skvělý kynutý cukeťák, plný uzeného masa. Jen se po něm zapráší.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 646 kJ / 4 457 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,56 g |
Tuky | 63,65 g |
Vláknina | 65,96 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 355 mg |
Sůl | 0,67 g |
Sacharidy | 802,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pekáč dostatečně vymažeme olejem nebo sádlem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 2: Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Uzené maso pokrájíme. Cuketu nahrubo nastrouháme, osolíme a vložíme do cedníku. Necháme asi půlhodinu vypotit, poté pořádně vymačkáme veškerou tekutinu.
Krok 3: Cuketu přendáme do mísy a zalijeme horkým mlékem. Promícháme a rozdrobíme kostku droždí.
Krok 4: Přendáme do mísy a zalijeme horkým mlékem. Promícháme a rozdrobíme kostku droždí. Přidáme špetku cukru, rozklepneme vejce, přilijeme olej nebo sádlo, přidáme česnek, promnutou majoránku, uzené maso, promícháme a přisypeme postupně mouku. Raději po částech, přisypat můžeme vždycky.
Krok 5: Promícháme a ještě dosolíme, mělo by to chutnat hodně slaně. Necháme na teplém místě vykynout.
Krok 6: Do pekáče urovnáme těsto a necháme ještě chvilku vykynout.
Krok 7: Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C. Jakmile se nám utvoří pevný povrch, potřeme shora olejem nebo sádlem, můžeme i několikrát během pečení. Pečeme dozlatova.
Zveřejněno 26. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynutý cukeťák s uzeným
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qoAR
Moje poznámka
Kynutý cukeťák s uzeným
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qoAR
Nejnovější recepty
Grilované kuřecí à la šavarma
Přidáno před 2 hodinami
Poháry s jogurtem a chia semínky
Přidáno před 3 hodinami
Omeleta ze zbylých knedlíků
Přidáno před 4 hodinami
Krkonošské fazole
Přidáno před 4 hodinami
Pikantní topinky s hlívou
Přidáno před 4 hodinami
Tortilla plněná špenátem
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnkový koláč s rebarborou
Ctveranda před 20 minutami
Ořechový dort s pudinkovým krémem
lucy.lashing před 30 minutami
Pomerančová bábovka (hrníčková)
Rabik před 2 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Almato před 2 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Veraap před 16 hodinami
Guláš z multifunkčního hrnce
Nora. před 19 hodinami
Babiččina koprová omáčka
Sefiragold před 19 hodinami
Knedlík houskový jednoduchý a rychlý
Sefiragold před 19 hodinami
Mřížkový koláč - osvědčený
hana.jenikovska před 20 hodinami
Drůběží v peřině
Dadka0 před 22 hodinami
Tématické fráze:
cukeťák,
kynutý bramborák z cukety,
cukeťáček,
recept cukeťák,
cuketak na slano,
recept na cukeťák,
hrnkový slaný kynutý cukeťák,
cukeťák s uzeným masem,
cukeťák na plech,
všechno co mám ráda cukeťák,
cuketová nádivka se strouhankou,
cukeťák recept,
cuketová nádivka s krupičkou,
cukeťák buchta,
cuketak se syrem,
cuketaky bez brambor s uzenym,
cuketová buchta s uzeným,
cukeťák na plech s uzenym,
cuketa bramborak kynuty,
cukeťák na plech video
Suroviny:
cuketa,
mouka hrubá,
vejce,
droždí čerstvé,
mléko,
olej,
majoránka,
česnek,
maso uzené,
sůl,
cukr
Komentáře (42)