Mražená polévková směs
Pokud máte přebytky zeleniny ze zahrádky, vyrobte z ní mraženou zeleninovou směs na polévky. Zužitkujete úplně vše a na zimu budete mít vystaráno. Stačí jen naplnit sáčky na tlačenku a pak jen odkrajovat potřebné množství.
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mražená polévková směs
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jVlv
Moje poznámka
Mražená polévková směs
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jVlv
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 10 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 13 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 18 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 7 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 8 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 11 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 11 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 12 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 13 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 14 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 15 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 16 hodinami
Tématické fráze:
mražená zelenina do polévky,
jak zamrazit kořenovou zeleninu,
zelenina do polévky mražená,
domácí mražená zelenina,
domaci mrazena zelenina do polevky,
polévková zelenina mražená,
kořenová zelenina mražená,
tlačenkové sáčky,
tlačenkové sáčky,
mražená kořenová zelenina,
mražená mrkev,
mražená polévková zelenina,
domácí mražená zelenina recept,
mražená brokolice recepty,
mražená mrkev na zimu,
fazolky uskladneni,
zamrazit nastrouhanou mrkev na zimu,
mražená směs zeleniny do polévky recept,
zeleninova smes na uskladneni recepty,
zamražena kořenova zelenina na zimu do polevky
Suroviny:
mrkev,
celer,
petržel,
pórek,
květák,
brokolice,
hrášek,
fazolky zelené,
kukuřice,
kapusta růžičková,
tlačenka
Komentáře (20)
Kdyby to chtěl někdo zkusit, plné střevo se vaří 37 minut pomalým varem. Někdy obracím v půlce, někdy ne.
Jedna krabička je jedna porce.toprecepty.cz
Doporučuji dát vždy trochu zeleniny, zatáhnout provázkem(nebo gumičkou), a takto postupovat až se celý sáček naplní. Pak už jen vyndám, kousek v předělu ušmiknu a je to ;)
Nožem to nejde, sekyrou je kumšt se správně trefit...
Já to řežu na cirkulárce..., ale kolik lidí a kuchařek zde má doma okružní pilu, že?
Možná by šlo potřebné množství si nastrouhat na velké slze...