Mražená polévková směs
Pokud máte přebytky zeleniny ze zahrádky, vyrobte z ní mraženou zeleninovou směs na polévky. Zužitkujete úplně vše a na zimu budete mít vystaráno. Stačí jen naplnit sáčky na tlačenku a pak jen odkrajovat potřebné množství.
Postup přípravy
Krok 1: Pórek nakrájíme na kolečka, kapustičky na čtvrtky nebo poloviny, podle velikosti, kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle nebo v robotu.
Krok 2: Zelené natě posekáme nadrobno, květák a brokolici rozebereme na růžičky a všechnu zeleninu postupně dáme do velké nádoby, kde jí můžeme pořádně promíchat.
Krok 3: Připravené tlačenkové sáčky směsí naplníme, uvážeme a dáme zamrazit. Potom už jen ukrajujeme, vždy potřebné množství do všech polévek.
Zveřejněno 2. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mražená polévková směs
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jVlv
Moje poznámka
Mražená polévková směs
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jVlv
Nejnovější recepty
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 1 hodinou
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 2 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 3 hodinami
Vločková polévka se zeleninou trochu jiná
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové z jednoho hrnce
Přidáno před 12 hodinami
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vanilkové vafle
Merylas před 2 minutami
Hamburská vepřová kýta
M_J_aeden před 27 minutami
Květák a brambory zapečené s hermelínem
kimlo před 31 minutami
Lutenice - pomazánka z vařených brambor
KrisZaezemi před 43 minutami
Francouzský hruškový koláč
Darina před 46 minutami
Vepřové na houbách
Darina před 56 minutami
Hraběnčiny výborné řezy
Rasice před 2 hodinami
Kuřecí čína
mcmiruska před 2 hodinami
Vepřová plec po venkovsku
limosek před 2 hodinami
Mleté vepřové maso na Kunovjance
limosek před 2 hodinami
Tématické fráze:
mražená zelenina do polévky,
jak zamrazit kořenovou zeleninu,
zelenina do polévky mražená,
domácí mražená zelenina,
domaci mrazena zelenina do polevky,
polévková zelenina mražená,
kořenová zelenina mražená,
tlačenkové sáčky,
tlačenkové sáčky,
mražená kořenová zelenina,
mražená mrkev,
mražená polévková zelenina,
domácí mražená zelenina recept,
mražená brokolice recepty,
mražená mrkev na zimu,
fazolky uskladneni,
zamrazit nastrouhanou mrkev na zimu,
mražená směs zeleniny do polévky recept,
zeleninova smes na uskladneni recepty,
zamražena kořenova zelenina na zimu do polevky
Suroviny:
mrkev,
celer,
petržel,
pórek,
květák,
brokolice,
hrášek,
fazolky zelené,
kukuřice,
kapusta růžičková,
tlačenka
Komentáře (20)
Kdyby to chtěl někdo zkusit, plné střevo se vaří 37 minut pomalým varem. Někdy obracím v půlce, někdy ne.
Jedna krabička je jedna porce.toprecepty.cz
Doporučuji dát vždy trochu zeleniny, zatáhnout provázkem(nebo gumičkou), a takto postupovat až se celý sáček naplní. Pak už jen vyndám, kousek v předělu ušmiknu a je to ;)
Nožem to nejde, sekyrou je kumšt se správně trefit...
Já to řežu na cirkulárce..., ale kolik lidí a kuchařek zde má doma okružní pilu, že?
Možná by šlo potřebné množství si nastrouhat na velké slze...