Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš pro milovníky vnitřností

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sunny.sofi sunny.sofi

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 601 kJ /
622 kcal
Bílkoviny97,98 g
Tuky13,67 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 1,54 g
Sodík 491 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy25,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Srdíčko očistíme, rozkrojíme napůl, zalijeme vodou, přidáme bujon a vaříme v tlakovém hrnci do měkka (asi půl hodiny). Krok 2: Pak na oleji orestujeme cibulku, přidáme očištěné a na kostičky nakrájené ledvinky a játra, chvilku restujeme, pak podlijeme vývarem ze srdíčka. Přisypeme kmín, pepř (podle chuti, ale já dávám docela dost) a dusíme asi 15 minut. Krok 3: Přidáme srdíčko pokrájené na stejné kostičky jako játra a ledvinky, osolíme. Krok 4: Zahustíme jíškou (tmavá je lepší, udělá krásnou barvičku pokrmu).
Podáváme s rýží (já vařím 2/3 bílé a 1/3 tmavé natural). Krok 5: Vnitřnosti je potřeba očistit, já postupuji takto:
Srdíčko jen omyju, odstraním případně zbytky krve.
Játra - stačí omýt, odstraňuji jen velké, hrubé blány.
Ledvinky rozříznu podélně na čtvrtky, odstraním tuk a močovody (všechno bílé, co tam je). Hned ledvinky pokrájím na kousky a namočím aspoň na 1/2 hodiny do mléka. Pak je ještě důkladně propláchnu v tekoucí vodě.

Zveřejněno 8. 10. 2014

Poznámka autorky sunny.sofi

Tohle je tzv. rodinný kompromis - chtěli jsme udělat nějaké jídlo z vnitřností - já měla chuť na srdíčko, syn na ledvinky a manžel na játra:-)

A takhle to dopadlo:-))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G74L

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G74L

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Všechny 3druhy masa jsou u nás doma v oblibě a Ty jsi to krásně vymyslela:-)):-p:yes:

Ja to takto robievam,bez tých ľadviniek a je to podľa mňa naozaj pochúťka,ale je pravda že nie každý to má rád :-( Preto to teraz moc nevarím,priateľ to nechce,ale receptu dávam bod :yes:

medmic: Děkuji, to upozornění na očištění určitě přidám,dobrý nápad.
Jinak srdíčka jsou skvělá i samotná - s vařeným bramborem a tatarkou, nemaj chybu!

Srdce jsme zatím vždy používali jen jako surovinu ke křenovce či koprovce, na samostatné jídlo a ještě k tomu jako eintopf s játry a ledvinkami (upozornil bych v receptu na nutnost jejich očištění, aby to nějaký chudák neudělal na tvrdo) jsem nikdy nepomyslel. Stojí to za hřích :)

Tématické fráze:
guláš z vnitřností, hovězí ledvinky jak očistit, hovězí ledvinky jak očistit, guláš z vepřových vnitřností, jak očistit ledvinky, jídlo z vnitřností, vnitřnosti recepty, gulas s vnitrnostmy, gulas s vnitrnosti, kozi vnitrnosti, očištění vepřových jater, zabíjačková polévka podle hrušky, vnitřnosti gulas, gulas z vepřových srdcí, recept na kozí guláš z vnitřností, jatrova omacka s ledvinkami, omáčka z kozích vnitřností, očištění jater, očištění vepřových jater, l.hruška zabijačková tmavá polevka

Suroviny:
srdce vepřové, bujón, olej, cibule, ledvinky vepřové, játra vepřová, sůl, pepř, kmín drcený, jíška tmavá instantní

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu