Ratatouille a vepřové maso
Krásně barevné letní ratatouille s vepřovým, je hotové během chvilky, nádherně voní bylinkami a skvěle chutná. Přípravu zvládnou i začátečníci, takže pokud si v kuchyni nejste úplně jistí, ale rádi byste přichystali něco dobrého, s tímhle receptem zabodujete.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 720 kJ / 1 128 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 210,00 g |
Tuky | 32,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 520 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechnu zeleninu nakrájíme na přibližně stejně velké kousky, česnek na plátky, cibuli na kolečka.
Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm cibuli dozlatova. Vyjmeme z pánve a odložíme bokem.
Krok 3: Ve výpeku orestujeme papriku, lilek a cuketu.
Nakonec přidáme na pánev nakrájená rajčata a vrátíme zpět i orestovanou cibuli. Krok 4: Přihodíme česnek, posypeme bylinkami, osolíme, opepříme a přidáme bobkový list. Promícháme a dusíme do poloměkka. Zelenina musí zůstat na skus křupavá. Krok 5: Maso nakrájíme na plátky nebo medailonky (podle druhu masa), osolíme a opepříme. Krok 6: Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm opečeme z každé strany 5 minut. Podáváme třeba s pečenými bramborami.
Nakonec přidáme na pánev nakrájená rajčata a vrátíme zpět i orestovanou cibuli. Krok 4: Přihodíme česnek, posypeme bylinkami, osolíme, opepříme a přidáme bobkový list. Promícháme a dusíme do poloměkka. Zelenina musí zůstat na skus křupavá. Krok 5: Maso nakrájíme na plátky nebo medailonky (podle druhu masa), osolíme a opepříme. Krok 6: Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm opečeme z každé strany 5 minut. Podáváme třeba s pečenými bramborami.
Zveřejněno 16. 11. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ratatouille a vepřové maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vr7M
Moje poznámka
Ratatouille a vepřové maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vr7M
Nejnovější recepty
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 2 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 2 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 6 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 7 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 14 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cibulová polévka s česnekem
Kajkajak před 22 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 2 hodinami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 2 hodinami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 3 hodinami
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 4 hodinami
Sýrová roláda
Fitulka před 4 hodinami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 4 hodinami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 6 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 6 hodinami
Tématické fráze:
ratatouille s masem,
vepřové maso recepty,
vepřové plátky s ratatouille,
vepřové maso na kámen,
ratatouille s vepřovým masem,
zelenina ratatouille s masem,
recepty na veprove maso,
vepřové na kamen,
vepřové nudličky s ratatouille,
ratatoulle s rajčaty,
maso na zelenině ratatouille,
vepřové plátky na ratatouille,
vepřové maso s ratatoulle,
vepřový plátek ratatulle,
ratatouille s masem recept,
ratatouille s vepřového masa,
recepty z vepřového masa,
francouzské vepřové ratatouille,
ratatouille recept s vepřovým masem,
veprove maso cuketa lilek
Suroviny:
maso vepřové,
lilek,
cibule,
paprika,
česnek,
cuketa,
rajče,
bobkový list,
tymián,
bazalka čerstvá,
sůl,
pepř mletý,
olej olivový
Komentáře (4)