Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čalamáda "Uncle Bens"

Pikantní zeleninové směsi, prodávané pod známou značkou, se těší velké oblibě, ale jejich cena je poměrně vysoká. Podle podrobného a srozumitelného receptu připravíte domácí čalamádu, která chutná a je takřka k nerozeznání od kupované.

Hodnocení receptu je 4,9 (73×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hlavacek Hlavacek

Snadný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 85 min Doba tepelné úpravy: 45 min včetně doby sterilování

130 min (85 min příprava + 45 min tepelná úprava, včetně doby sterilování)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 299 kJ /
3 418 kcal
Bílkoviny33,90 g
Tuky256,48 g
Vláknina67,45 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,17 g
Sůl32,20 g
Sacharidy223,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibule oloupeme. Papriky a mrkev očistíme. Cuketu, pokud je starší a velká, oloupeme a odstraníme vnitřní měkkou část se semeny. Čistou zeleninu odvážíme. Krok 2: Cuketu nakrájíme na kostičky, papriky na nudličky a cibuli nadrobno. Mrkev nastrouháme nahrubo. Zeleninu dáme do velkého hrnce. Krok 3: Přidáme ostatní suroviny a promícháme. Přivedeme k varu a pozvolna vaříme 25 minut. Krok 4: Směs naplníme do menších čistých sklenic, dobře jim otřeme hrdla a pevně uzavřeme čistým víčkem. Sterilujeme alespoň 20 minut při 85 °C. Krok 5: Směs používáme jako studenou přílohu nebo ji přidáme k orestovanému masu a s hotovým masem jen prohřejeme.

Zveřejněno 23. 8. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čalamáda "Uncle Bens"

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/krzx

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čalamáda "Uncle Bens"

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/krzx

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (41)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Alojz Poldauf: Bambus na zahradě nemáme.

Super 👍 . Už jsem dělala loni. Pak jen osmahnu kuřecí, naliji uncle bens, prohřeji a vmíchám vařené vrtule. 😁

To se mi moc líbí:-Kcukety letos jdou,tak tento receptík určo vyzkouším,moc mne zaujal:-K:-K:-K:yes:

recept se mi líbí, jen mám problém s kečupem, míso něj použiji domácí rajčata (povařit, odšťavnit, okořenit a v odvařené hustší šťávě pak povařím suroviny, pro pálivost dám domácí pálivé papriky) - myslím že i tak to bude dobré <3

Používám tento recept už pár let a je prostě SKVĚLÝ! :yes::yes::yes:

podle tohoto receptu dělám už třetím rokem a nemá chybu :-) nadělám zásoby pro celou rodinu na zimu. nedávám ale už olej a mrkev nakrájím na kostičky

Opět vyzkoušeno, tentokrát jsem mrkev nakrájela na plátky. Bude zásoba na zimu.;-)

Alojz Poldauf 18. 8. 2017 20:19
Schází mi v receptu ananas a bambusové výhonky .....

Výborný recept, dělala jsem včera jednu dávku a určitě udělám víc. Jen můj tam chtěl přidat česnek a oregáno, tak jsem mu vyhověla a prý to nemá chybu. Kdyby se nedržel, tak se prý na ten hrnec vrhne a sní to celý hned. :-D

Bohumila 8. 8. 2017 07:36
Hanka: Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat na kolik stupňů jste zavařovala?

:yes:Uvařeno a je to moc dobre děkuji:yes:

Tak jsem jí právě dodělala, z pěti dávek, bylo to "hromádka" :-Q
Ale je výborná, nedala jsem olej, to mi tam nesedělo, ale jinak je luxusní, opravdu mňamka ;-)

VYNIKAJÍCÍ a jednoduché, já tam přidávám malou skleničku ostré Harissy.......mmmmmmmmm )))) :-8

:-) je vynikající, já vynechávám mrkev a sladký kečup dávám velký. Používám studené ke grilovanému masu, nebo pod dušené maso, do masových směsí. Všem moc chutná :-Q

Výborný recept. Já jen nedávám olej.:-D:-D

Dneska dělala tchýně a hned jsem si udělala rýži a s touto omáčkou je to LUXUS!!! :) :)

výborný recept,
dávám na těstoviny s masem - výborné<3

zkousela jsem a moc výborný :-))))

Kamila Kamia 20. 7. 2015 10:50
Díky za typ už jsem o receptu slyšela. Cuketky pomalu dozrávají, budu se inspirovat a udělám, jak vy všichni říkáta mňamku. :-))

;-)Zase jsem se trochu zbavila cuket,mrkev jsem nadávala.Je to super.Vyzkoušíme určitě pod maso.:-p;-)Kečupu dávám více.

Také to dělám,ale bez mrkve.Zkusím to teda i s mrkví,bude to zdravější.Výborná je na topinky s česnekem.To si pochvaloval i švagr,který cukety nejí.Samozřejmě ,že o cuketě nevěděl,že tam je.:-p

Výborné, přidávám porek :-p

Výborná omáčka k masu:-))

SUPER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§§§§

Marketti 6. 8. 2013 06:46
Můžu se zeptat, co je "větší" a "menší" kečup? Myšleno v plastu nebo sklenice? Děkuji

Loni mna podzim jsem vyrobila ze 4 dávek. Už nemáme ani sklenici. Je to opravdu vynikající. Letos budu pro velký úspěch dělat znovu:-p:-p

Už som Uncle Bens raz robila podľa iného receptu,ale tento je určite lepší:yes:Pridala som ananás.Bodujem a posielam aj fotky hotového jedla:-p

Tématické fráze:
uncle bens, uncle bens recept, uncle bens z cukety, domácí uncle bens, recept na uncle bens, uncle beńs s cuketou, ankelbens, recept uncle bens, unkle bens, domácí čalamada recept, čalamáda, uncle bens recepty, uncle benc, domaci calamada, recepty uncle bens, čalamáda z cukety s kečupem, cuketové uncle bens, cuketa uncle bens, encle bens, čalamáda recept

Suroviny:
cuketa, paprika čerstvá červená, cibule, mrkev, sůl, cukr krystal, omáčka sojová, omáčka worcesterová, olej, kečup pikantní, kečup sladký

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu