Škubánky
Název škubánky toto jídlo dostalo od způsobu jejich sevírování. Původně se lžící vykrajovaly bochánky, které se škubnutím ruky v zápěstí pokládaly na talíř. Dnes je známe také pod názvem kucmoch nebo trpalky, ale chutnají pořád stejně báječně.
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škubánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkJB
Moje poznámka
Škubánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkJB
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 8 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 12 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 6 minutami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 41 minutami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 1 hodinou
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 1 hodinou
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 1 hodinou
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 1 hodinou
Sekaná pečeně
bobnak před 3 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 3 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 3 hodinami
Tématické fráze:
škubánky,
škubánky recept,
recept na škubánky,
škubánky z bramborové kaše,
škubánek,
recept skubanky,
bramborové škubánky,
jak se delaji škubánky,
škubánky z brambor,
škubánky smažené,
jak uvarit skubanky,
recepty škubánky,
škubánky z nových brambor,
testo na skubanky,
škubánky recepty,
recepty na skubanky,
jak se vaří škubánky,
opékané škubánky,
škubánky v prášku,
škubánek recept
Suroviny:
brambory,
mouka hrubá,
mouka polohrubá,
mouka hladká,
voda,
sádlo,
mák mletý,
cukr moučkový,
máslo
Komentáře (16)
Pane Ducháček - mam pocit, že jste se nedržel receptu:o), krásně se s těstem pracuje, žádné lepidlo, je mi líto:o).
A jinak v jednoduchosti je krása a jídlo kterí je hotové hned může být dobřejší než to, s kterým se člověk patlá dlouho.
A tak já uvařím kostičky brambor v osolené vodě, polovinu vody sleju, vařečkou do nich nadělám 5 děr, do každé dám lžíci hladké mouky, nechám propařit a pak našlehám jako bramborovou kaši. Mastnou lžící vykrajuji na talíř, sypu mákem nebo opékám na sádle.