Domácí paštika z kachních jater
Tento recept je tak jednoduchý, že ho zvládne i úplný kuchařský začátečník. Tajemství tkví v dostatečném množství kvalitního másla, paštika díky němu získá správnou konzistenci a hlavně skvělou chuť.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 882 kJ / 928 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,20 g |
Tuky | 16,77 g |
Vláknina | 8,83 g |
Cholesterol | 2,60 g |
Sodík | 409 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 33,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci necháme rozpustit větší množství tuku, přidáme nakrájenou cibuli, krátce orestujeme (pozor, nesmí zhnědnout) a rozmačkaný česnek.
Krok 2: Vložíme očištěná a pokrájená játra, která též lehce orestujeme s pár špetkami hotového paštikového koření (pokud máme čerstvé bylinky, necháme si je až na mixování) a zalijeme portským vínem, které necháme téměř vypařit.
Krok 3: Hotovou směs přendáme do mísy, přidáme čerstvé nasekané bylinky, muškátové koření a vše rozmixujeme tyčovým mixérem.
Krok 4: Pak přidáme sekané mandle a další, např. brusinky a promícháme.
Krok 5: Hotovou fáš přendáme do misek, ozdobíme petrželkou, zalijeme zbylým tukem, necháme vychladnout a poté ztuhnout minimálně přes noc v lednici.
Zveřejněno 8. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí paštika z kachních jater
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/popr
Moje poznámka
Domácí paštika z kachních jater
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/popr
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 4 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 5 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 5 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 5 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 6 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 7 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 9 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 10 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 10 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 11 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 11 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 12 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 12 hodinami
Tématické fráze:
paštika z kachních jater,
kachní paštika,
kachní paštika z jater,
paštika z kachních jater recept,
domácí paštika z husích jater,
domácí paštika pohlreich,
kachni paštika pohlreich,
kachní pastika recept,
paštika z husích jater pohlreich,
paštika z kachních jater pohlreich,
kachni jatra paštika,
domácí husí paštika,
paštika z husích jater recept,
paštika z husích jater,
jak se dělá kachní paštika,
recept na kachni pastiku,
paštika s kachních jater,
domácí paštika z jater,
husí paštika pohlreich,
kachní jatrová paštika
Suroviny:
játra kachní,
cibule,
česnek,
víno portské,
máslo,
mandle sekané,
kapary,
brusinky,
petrželka zelená,
koření paštikové
Komentáře (5)
No, my jsme v těchto formách dostali nějaké paštiky od tchýně na Silvestra a tak jsem si je ponechala pro takovéto příležitosti
Mám teda jen tu podlouhlou, ty máš i v podobě listu, ta je taky hezká