Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláč s kysaným zelím a klobásou

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 454 kJ /
3 933 kcal
Bílkoviny103,21 g
Tuky264,74 g
Vláknina34,30 g
Cholesterol 1,79 g
Sodík 8,90 g
Sůl21,80 g
Sacharidy268,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku prosejeme na vál a uprostřed uděláme důlek. Přidáme sůl, změklé máslo, vejce a vodu. Vypracujeme hladké těsto a na hodinu ho uložíme do lednice uležet. Krok 2: Slaninu nakrájíme na kostičky a v pánvi ji necháme trochu vypect. Poté k ní přisypeme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a také ji orestujeme. Do pánve vložíme zelí. Přiklopíme ho a podusíme doměkka. Pak ho dochutíme lístečky tymiánu, pepřem a cukrem. Odstavíme a necháme vychladnout. Kysanou smetanu rozšleháme s vejci a dochutíme solí. Klobásu nakrájíme na kolečka. Krok 3: Z odleželého těsta vyválíme kulatý plát a vyložíme jím máslem vymazanou koláčovou formu. Přečnívající okraje odřízneme. Těsto na několik místech propícháme vidličkou a poprášíme strouhankou. Krok 4: Na těsto naneseme zelnou náplň, rovnoměrně ji rozetřeme. Navrch ji poklademe kolečky klobásy. Náplň koláče zalijeme kysanou smetanou s vejci. Koláč vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme asi 45 minut.

Zveřejněno 2. 12. 2018

Poznámka autorky MiskaM

Podávat ho můžeme jak za tepla tak i za studena.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3DNn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3DNn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Tak na to se těším! Můžete mně, prosím, napsat, jak velkou formu používáte?

MiskaM: Aha, tak malou. Bála jsem se, že právě bude zapotřebí velká, zdálo se mně hodně 800 g zelí. Malou mám, tak brzo vyzkouším.

Kvety: tak pak dejte vědět jak vám chutnalo :-*

Tématické fráze:
recepty z kysaného zelí, recepty s klobásou, utopenci s kysanym zelim, koláč se zelím, zelný koláč z kysaneho zeli, koláč z kyselého zelí, kysané zelí s klobásou, koláč s kysanym zelím, voda z kysaného zelí, zelný koláč kysané zelí recepty

Suroviny:
mouka hladká, sůl, máslo, vejce, voda, máslo, strouhanka, slanina anglická, cibule, zelí kysané, tymián, pepř mletý, cukr, smetana kysaná, vejce, sůl, klobása

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu