Suroviny
Porce: 4+
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 664 kJ / 4 461 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 109,28 g | 
| Tuky | 272,41 g | 
| Vláknina | 15,00 g | 
| Cholesterol | 495 mg | 
| Sodík | 1,23 g | 
| Sůl | 2,81 g | 
| Sacharidy | 385,50 g | 
Postup přípravy
Do mísy dáme mouku se solí, vejce a sádlo, přilijeme kvásek a dobře zaděláme. Podle potřeby můžeme přidat mouku nebo mléko.
Dáme kynout na teplé místo. Krok 2: Mleté škvarky smícháme se sádlem, event. přisolíme. Z těsta rozválíme velkou čtvercovou tenčí placku. Celou ji pomažeme změklou škvarkovou hmotou až do krajů. Rohy čtverce ohneme do středu placky a opět rozválíme. Ještě jednou zopakujeme. Znovu rozválíme na čtverec, pravý okraj ohneme vlevo tak, aby zbyla 1/3 levého těsta, tu pak přehneme vpravo, takže máme tři vrstvy na sobě. Opět rozválíme. Nyní máme obdélník. Naposledy skládáme na třetiny horní a dolní konec a rozválíme. Krok 3: Ostrým nožem rozkrájíme na čtverce, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem nebo jinými semínky. Přendáme na pečící papír na plechu a necháme ještě chvíli kynout. Pečeme na 180°C do zlatova. Pozor na to, aby byly čtverce dobře propečené. Pečeme každopádně minimálně 30 min i více.
Zveřejněno 25. 3. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Škvarkové pochutnání
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/go6l
Moje poznámka
					
				
Škvarkové pochutnání
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/go6l
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 4 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 6 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 7 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 7 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 8 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 9 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 9 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 10 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 10 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 10 hodinami
						Tématické fráze:
						
							škvarkový pagáček recept, 
						
						
							dobré recepty z droždí, 
						
						
							recepty z mletých škvarků, 
						
						
							škvarkové pagáčky recept, 
						
						
							rychlí recept na svarkove pagace, 
						
						
							pečeme z mletých škvarků, 
						
						
							mleté škvarky se sadlem, 
						
						
							příprava škvarků, 
						
						
							recepty ze se škvarkama
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							cukr, 
						
						
							droždí, 
						
						
							mléko, 
						
						
							vejce, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							sůl, 
						
						
							škvarky, 
						
						
							vejce, 
						
						
							semínka sezamová
						
					
	
			
	
	
Komentáře (5)
A bramborové placky manželovy babičky Růženky, tenoulinkaté, pomazané rozpuštěným sádlem, posypané mákem s cukrem a ztočené do neuvěřitelně tenkých ruliček. Dodnes mě mrzí, že jsem si neřekla o její poměry ingrediencí. I když jsem se hodně přiblížila, takové jako ona, je neudělám. Zdravím.