Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Červená čočka s lečem a pikantní klobásou

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 323 kJ /
1 033 kcal
Bílkoviny59,22 g
Tuky4,39 g
Vláknina54,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 36 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy162,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čočku propláchneme, v hrnci zalijeme 2 hrnky vody a necháme vařit asi 15 minut, až je čočka měkká a voda vyvařená. Čočku vypneme a odstavíme. Krok 2: Na rozehřátý olej vhodíme nakrájenou cibuli a necháme restovat, až zesklovatí. Pak přidáme klobásu nakrájenou na kolečka a společně ještě chvilku restujeme.
Po chvíli přimícháme papriky nakrájené na proužky a rajčata nakrájená na kousky. Osolíme, opepříme a pod pokličkou podusíme, až zelenina změkne. Krok 3: K podušené směsi přidáme lžičku kurkumy a uvařenou čočku. Dobře promícháme a necháme ještě chvilku prohřát.
Na talíři posypeme nasekanou petrželkou.

Zveřejněno 9. 8. 2019

Poznámka autorky Angel 666

Inspirace: Pro ženy.cz, změnila jsem postup :-) Je to rychlé a výborné, žádná příloha již není potřeba...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v1Nr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v1Nr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Opravdu dobrá kombinace:yes:

Udělala jsem dnes jako novoroční, je to snadný recept, ale moc dobrý, a moc jsem si pochutnala! :yes:<3 Jediné co jsem přidala byla špetka chilli, mám ráda vše trochu pikaní, ale opravdu to byla ňamka!!! Dík za recept :-K a posílám novoroční pozdrav a krásné přáníčko do nového roku! Dovolím si přidat foto, je to jen mobilem, tak když tak to smázni. ;-):-D:-K

Tématické fráze:
červená čočka recept, červená čočka recepty, leco s červenou čočkou, červená čočka, recepty z červené čočky, čočka recepty, recept na červenou čočku, recepty červená cocka, červená čočka s klobasou, lečo s klobásou, recepty s červenou čočkou, pikantní čočka, čočka v leču, lečo s klobásou a cervenou cockou, čočka červená recepty, čočka s lečem a uzeninou, pikantní lečo s červenou čočkou, červené čočka recepty, lečo s červenou červenou čočkou, recepty z červene z čočky

Suroviny:
čočka červená, cibule, paprika, rajče, klobása papriková, sůl, pepř, kurkuma, olej, petrželka

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu