Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem

Pokud máme doma gnocchi, žampiony, pórek a smetanu, můžeme se pustit do rychlého vaření. Hedvábně jemnou smetanovou omáčku s pórkem a žampiony orestovanými na másle podáváme s gnocchi a na závěr vše zasypeme parmezánem.

Hodnocení receptu je 5,0 (45×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 436 kJ /
1 538 kcal
Bílkoviny36,01 g
Tuky63,10 g
Vláknina21,80 g
Cholesterol 203 mg
Sodík 2,09 g
Sůl5,20 g
Sacharidy199,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Krok 2: V kastrůlku rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, osmahneme a zalijeme smetanou. Přivedeme k varu a uvaříme hustý bešamel, který případně naředíme mlékem. Krok 3: Přidáme kolečka pórku a necháme je změknout "na skus". Krok 4: Omáčku osolíme a ochutíme prolisovaným česnekem. Krok 5: Žampiony nakrájíme na silnější plátky (nemusíme je loupat, jen je dobře očistíme papírovou utěrkou) a orestujeme na másle. Krok 6: Noky uvaříme podle návodu na obalu a vše lehce, ale důkladně promícháme. Dochutíme solí a mletým pepřem. Krok 7: Hotový pokrm sypeme jemně strouhaným parmezánem.

TIP: Jak udělat domácí bramborové gnocchi

Zveřejněno 10. 10. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JqVP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JqVP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výborné, vařila jsem dnes na zítřejší oběd do práce manželovi, ochutnal a moc mi to pochválil 😌

To vypadá skvěle a navíc jednoduše, určitě vyzkouším :-)

Úžasné, jako z restaurace :-)

Dobrý den, dovolila jsem si přidat fotku. Je to rychlé výborné jídlo. Děkuji :-)

Dneska bude k obědu:-p:yes:

Elizo:-) juklo tu na mě z náhodných, tohle tvoje jídlo a já k němu rovnou přidávám boďku č. 8, protože takovéhle dobroty já můžu:-8. Dělala jsem podobné i se zakysankou a ty taky neměli chybu:-p.

Hezký recept, perfektní hustota bešamelu:yes: a super fotky:yes:;-). Posílám pátý bodík;-). :-!:-)):yes::yes::yes:

:-p To bude moc dobré, jelikož jsem na maso, tak přidáním kuřecího masa by se toto jídlo určitě nezkazilo:-)):yes: Hezké fotky, jako vždy;-)

Moc dobré:-*:yes:2.

Tématické fráze:
noky se smetanou a žampiony, gnocchi, recepty na jídla s gnocchi, žampiony na smetaně, gnocchi recept, gnocchi se smetanou, noky se žampiony, gnochi se žampiony, smetanové noky, smetanová omáčka s pórkem, noky s pórkem, gnocchi s porkem, gnocchi recepty, noky se zampiony a smetanou, gnocchi hlavní jídlo recept, gnocci recepty, recepty s porkem a žampiony, žampiony se smetanou, gnocci se smetanou, gnocchi na smetaně

Suroviny:
gnocchi, žampióny, pórek, česnek, smetana ke šlehání, máslo, mouka hladká, mléko, pepř mletý, sůl, parmazán

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu