Houbový nákyp s medvědím česnekem
Nákypy můžeme upéct jak ve sladké, tak i slané verzi. V tomto receptu připravíme druhou zmíněnou variantu. Zapracujeme do něj starší pečivo, houby, slaninu, sýr, lístky medvědího česneku a vyšlehanou vaječnou pěnu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 476 kJ / 2 982 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 113,95 g |
| Tuky | 262,43 g |
| Vláknina | 16,70 g |
| Cholesterol | 1,87 g |
| Sodík | 5,81 g |
| Sůl | 14,26 g |
| Sacharidy | 33,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na tuku osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme kmín, vložíme očištěné a nakrájené houby, osolíme, mírně podlijeme a dusíme do odpaření tekutiny.
Krok 2: Nakrájíme veškeré pečivo na kostičky. Ohřejeme mléko, ale nesmí být horké, rozpustíme v něm máslo nebo sádlo. Tímto zalijeme nakrájené pečivo, ale jen tolik, aby bylo vlhké, nesmíme ho přelít.
Krok 3: Do mísy od robotu vyklepneme všechna vejce a na nejvyšší stupeň je šleháme do té doby, až budou vypadat jako na piškotovou roládu.
Krok 4: Zatímco šleháme vejce, nakrájíme slaninu a sýr na kostičky, drobně pokrájíme medvědí česnek. Toto vše promícháme s houbami a zapracujeme do pečiva. Osolíme, opepříme, přidáme česnek a promnutou majoránku.
Krok 5: Na úplný závěr vlijeme našlehaná vejce, promícháme a vložíme do pekáče, který jsme vyložili pečicím papírem a potřeným sádlem. Upečeme v troubě na 180 °C, nejprve zakryté, pak dopečeme bez zakrytí na křupavou kůrčičku.
Zveřejněno 16. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbový nákyp s medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmZk
Moje poznámka
Houbový nákyp s medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmZk
Nejnovější recepty
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno před 9 hodinami
Skořicová kolečka
Přidáno před 9 hodinami
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 13 hodinami
Vepřová plec na paprice
Přidáno před 13 hodinami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 14 hodinami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 8 hodinami
Domácí langoše
BTKILI před 12 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 13 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 13 hodinami
Ořechové pracny
Alamatej před 13 hodinami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 13 hodinami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 14 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 14 hodinami
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 14 hodinami
Vajíčková pomazánka
Merylas před 14 hodinami
Suroviny:
pečivo,
houby čerstvé,
cibule,
česnek,
česnek mědvědí,
kmín celý,
majoránka,
sůl,
pepř mletý,
mléko,
slanina uzená,
sýr tvrdý,
máslo,
vejce
Komentáře (1)