Houbový nákyp s medvědím česnekem
Nákypy můžeme upéct jak ve sladké, tak i slané verzi. V tomto receptu připravíme druhou zmíněnou variantu. Zapracujeme do něj starší pečivo, houby, slaninu, sýr, lístky medvědího česneku a vyšlehanou vaječnou pěnu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 476 kJ / 2 982 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 113,95 g |
| Tuky | 262,43 g |
| Vláknina | 16,70 g |
| Cholesterol | 1,87 g |
| Sodík | 5,81 g |
| Sůl | 14,26 g |
| Sacharidy | 33,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na tuku osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme kmín, vložíme očištěné a nakrájené houby, osolíme, mírně podlijeme a dusíme do odpaření tekutiny.
Krok 2: Nakrájíme veškeré pečivo na kostičky. Ohřejeme mléko, ale nesmí být horké, rozpustíme v něm máslo nebo sádlo. Tímto zalijeme nakrájené pečivo, ale jen tolik, aby bylo vlhké, nesmíme ho přelít.
Krok 3: Do mísy od robotu vyklepneme všechna vejce a na nejvyšší stupeň je šleháme do té doby, až budou vypadat jako na piškotovou roládu.
Krok 4: Zatímco šleháme vejce, nakrájíme slaninu a sýr na kostičky, drobně pokrájíme medvědí česnek. Toto vše promícháme s houbami a zapracujeme do pečiva. Osolíme, opepříme, přidáme česnek a promnutou majoránku.
Krok 5: Na úplný závěr vlijeme našlehaná vejce, promícháme a vložíme do pekáče, který jsme vyložili pečicím papírem a potřeným sádlem. Upečeme v troubě na 180 °C, nejprve zakryté, pak dopečeme bez zakrytí na křupavou kůrčičku.
Zveřejněno 16. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbový nákyp s medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmZk
Moje poznámka
Houbový nákyp s medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmZk
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 9 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 9 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 9 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 9 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 14 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 5 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 6 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 6 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 7 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 7 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 7 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 9 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 9 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 10 hodinami
Suroviny:
pečivo,
houby čerstvé,
cibule,
česnek,
česnek mědvědí,
kmín celý,
majoránka,
sůl,
pepř mletý,
mléko,
slanina uzená,
sýr tvrdý,
máslo,
vejce
Komentáře (1)