Jehněčí guláš
Jehněčí maso je neprávem opomíjenou surovinou. Připravit z něj můžete třeba oblíbený guláš. Den předem marinované maso si zachová svoji křehkost, šťavnatost a bude se krásně rozpadat.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 576 kJ / 2 289 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 165,23 g | 
| Tuky | 141,67 g | 
| Vláknina | 19,34 g | 
| Cholesterol | 599 mg | 
| Sodík | 625 mg | 
| Sůl | 1,35 g | 
| Sacharidy | 50,57 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Den předem naložíme maso do nízkého hrnce s pokličkou, nebo jiné uzavíratelné nádoby. Maso nakrájíme na kostky. Stroužky česneku oloupeme a utřeme.
	Krok 2: Maso smícháme s olejem, rozetřeným česnekem, kořením a nechat přes noc v chladu marinovat.
	Krok 3: Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na sádle. Přidáme rajčatový protlak a zarestujeme. Ztratí se tak kyselost rajčat, ale zůstane krásná barva.
	Krok 4: Ke konci přisypeme sušenou papriku, kterou osmažíme jen krátce, aby nezhořkla.
	Krok 5: Přidáme maso i s marinádou. Necháme zatáhnout. Osolíme, opepříme, přilijeme víno, vývar a necháme zhruba 1,5 hodiny vařit do změknutí masa.
	Krok 6: Guláš podáváme buď nezahuštěný, nebo zahuštěný chlebem, případně moukou rozmíchanou v malém množství studené vody.
	Krok 7: Servírovat lze přímo ve skleničkách "weckovkách", které vypadají na stole krásně a můžete použít i pro ohřívání pokrmů v mikrovlnce.
Zveřejněno 25. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Jehněčí guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0QOG
Moje poznámka
					
				
Jehněčí guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0QOG
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 3 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 5 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 6 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 6 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 7 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 9 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 10 hodinami
						Tématické fráze:
						
							jehněčí kýta recept, 
						
						
							guláš z jehněčího, 
						
						
							recept na jehněčí ragů, 
						
						
							jehněčí hřbet recept, 
						
						
							jehněčí kýta recepty, 
						
						
							guláš ze skopového masa, 
						
						
							recept na jehněčí kýtu, 
						
						
							jehneci plec recept, 
						
						
							jehněčí žebírka recept, 
						
						
							gulas z jehneci kyty, 
						
						
							pečení jehněčí maso pokrm, 
						
						
							gulas z jehněčího masa, 
						
						
							jehněčí gul, 
						
						
							recept jehněčí kýta, 
						
						
							jehněčí plec guláš recepty, 
						
						
							recepty jehněčí kýta, 
						
						
							top recepty jehněčího masa, 
						
						
							jehněčí guláš maso recepty, 
						
						
							recepty jehněčí plece, 
						
						
							recept na jehněčí špízy
						
					
						Suroviny:
						
							maso jehněčí, 
						
						
							olej slunečnicový, 
						
						
							česnek, 
						
						
							koření, 
						
						
							sádlo vepřové, 
						
						
							cibule, 
						
						
							paprika sušená sladká, 
						
						
							protlak rajčatový, 
						
						
							víno červené, 
						
						
							vývar masový, 
						
						
							chléb, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý
						
					
	
			
Komentáře (2)