Thajské kari (vlastní kari pasta) z Prostřeno
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 632 kJ / 2 302 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,16 g |
| Tuky | 153,14 g |
| Vláknina | 53,17 g |
| Cholesterol | 50 mg |
| Sodík | 6,46 g |
| Sůl | 14,60 g |
| Sacharidy | 144,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve food procesoru zpracujeme koriandr, kmín a pepř.
Krok 2: Postupně pak přidáváme a zapracováváme ostatní suroviny, dokud se nám nevytvoří pasta.
Z citronové trávy použijeme pouze světlou spodní část stonku, cca 4 cm, až dvě vrstvy oloupeme.
Z limetkových listů odstraníme tvrdou čepel. Krok 3: Orestujeme arašídy (až vypadají skoro jako spálené). Po zchladnutí je oloupeme. Krok 4: Dáme zvolna vařit důkladně propláchnutou rýži. Na jeden díl rýže dáme dva díly vody. Vaříme cca půl hodiny, dokud se voda nevstřebá. Krok 5: Mezitím na oleji zarestujeme polovinu curry pasty, přidáme kokosové mléko a krém, provaříme. Kukuřičku, fazolové lusky a cukety pokrájíme na větší kousky a přidáme do pánve. Provaříme. Krok 6: Na závěr přidáme na proužky pokrájené pak choi, hrášek a mungo výhonky. Krátce provaříme, ochutíme ústřicovou a rybí omáčkou. Krok 7: Na pánvi orestujeme oloupané arašídy. Krok 8: Rýži servírujeme v oddělené mističce. Zdobíme čerstvým koriandrem pokrájeným nahrubo nebo natrhaným, limetkou pokrájenou na měsíčky, arašídy a cibulkou.
Z citronové trávy použijeme pouze světlou spodní část stonku, cca 4 cm, až dvě vrstvy oloupeme.
Z limetkových listů odstraníme tvrdou čepel. Krok 3: Orestujeme arašídy (až vypadají skoro jako spálené). Po zchladnutí je oloupeme. Krok 4: Dáme zvolna vařit důkladně propláchnutou rýži. Na jeden díl rýže dáme dva díly vody. Vaříme cca půl hodiny, dokud se voda nevstřebá. Krok 5: Mezitím na oleji zarestujeme polovinu curry pasty, přidáme kokosové mléko a krém, provaříme. Kukuřičku, fazolové lusky a cukety pokrájíme na větší kousky a přidáme do pánve. Provaříme. Krok 6: Na závěr přidáme na proužky pokrájené pak choi, hrášek a mungo výhonky. Krátce provaříme, ochutíme ústřicovou a rybí omáčkou. Krok 7: Na pánvi orestujeme oloupané arašídy. Krok 8: Rýži servírujeme v oddělené mističce. Zdobíme čerstvým koriandrem pokrájeným nahrubo nebo natrhaným, limetkou pokrájenou na měsíčky, arašídy a cibulkou.
Zveřejněno 2. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Thajské kari (vlastní kari pasta) z Prostřeno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ajy1
Moje poznámka
Thajské kari (vlastní kari pasta) z Prostřeno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ajy1
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 1 hodinou
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 6 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 21 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 22 hodinami
Neapolský salát
Přidáno 18. 12. 2025 12:37:40
Staročeský kuba
Přidáno 18. 12. 2025 12:01:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vanilkové rohlíčky
PetraLA před 23 minutami
Perníčky podle Mišky Kuličky
Janinka1135 před 1 hodinou
Krůtí maso na kari se smetanou
josef.ridic před 1 hodinou
Rýžový nákyp
josef.ridic před 1 hodinou
Jablečný koláč našich babiček
[email protected] před 2 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 4 hodinami
Koňakové řezy
janatka před 5 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 6 hodinami
Medovníkové koule
evik_svistik před 6 hodinami
Suroviny:
semínka koriandru,
římský kmín mletý,
pepř černý,
česnek,
cibule šalotka,
galangal,
tráva citronová,
koriandr,
pasta krevetová,
chilli paprika sušená,
kurkuma,
sůl,
olej arašídový,
pasta kari,
mléko kokosové,
krém kokosový,
zelí čínské pak choi,
fazole mungo,
fazolky zelené,
cuketa,
ústřicová omáčka,
omáčka rybí,
rýže jasmínová,
koriandr,
limetka,
arašídy,
restovaná cibulka
Komentáře (1)